Tvorí sa ďalší búrkový systém. Slovensko zasiahne v stredu

Peter Minárik

V Európe začína opäť vystrájať počasie. Počasie v našej oblasti totiž začal ovplyvňovať studený front, ktorý už počas zajtrajšieho dňa ovplyvní počasie aj na našom území.

Horúce počasie, ktoré sme dnes opäť zažívali na našom území pomaly končí. Zajtra sa západ Slovensko už ocitne v chladnejšom počasí a očakáva sa výskyt búrok, ktoré sa postupne rozšíria aj nad stredné Slovensko.

Zmenu počasia prinesie studený front, ktorý sa už teraz začína nasúvať nad našu oblasť od západu a do susedných krajín prináša prvé výraznejšie búrky.

Búrky v Česku naberajú na sile

Búrky sa začali vytvárať na čele studeného frontu v oblasti západného Česka a pomaly sa začínajú formovať aj nad Rakúskom a juhozápadným Českom. Výraznejšiemu rozvoju búrok však bráni predfrontálna oblačnosť.

Napriek nej by sa v nočných hodinách mali búrky ďalej rozmáhať a postupovať by mali smerom k severovýchodu do Poľska.

Pred večernými a nočnými búrkami varuje Český hydrometeorologický ústav výstrahou až 2. stupňa. Očakávajú sa krúpy a silnejšie nárazy vetra, ktorý môžu dosahovať rýchlosť až okolo 80 km/h. Pred búrkami však platia výstrahy aj v Rakúsku, v Nemecku, či v Poľsku.

Na Slovensko dorazia búrky ráno

Počasie na našom území by sa malo zmeniť v priebehu zajtrajšieho rána. Očakáva sa, že prvé búrky začnú vznikať v ranných hodinách na západe Slovenska. 

Postupne v priebehu dňa a predovšetkým popoludnia sa ďalšie búrky budú formovať v oblasti stredného Slovenska a postupovať budú ďalej smerom na východ.

Zajtrajšie búrky by na našom území mali byť sprevádzané predovšetkým prívalovými zrážkami. Aktuálnu polohu búrok nájdete TU.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Skoro jasno
23 °C / 2 °C
Miroslav
Zajtra
Jasno
25 °C / 6 °C
Vieroslava
Nedeľa
Jasno
24 °C / 7 °C
Benjamín
Pondelok
Skoro jasno, prehánky
23 °C / 10 °C
Hugo
Utorok
Občasný dážď
15 °C / 4 °C
Zita
Streda
Prehánky
17 °C / 1 °C
Richard
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd