Už dnes sa začne veľmi výrazne otepľovať

Peter Minárik

Po zimnom prvom decembrovom víkende bude prvý decembrový týždeň v znamení otepľovania a teploty pôjdu poriadne nahor. Mrazy nečakajte ani počas noci.

Počas včerajšieho dňa sa na našom území začalo otepľovať. Prenikať k nám totiž začal teplý vzduch od západu, ktorý sa však dostal zatiaľ len do výšok. Spôsobil to, že zrážky vypadávali v kvapalnom skupenstve, no tie na podchladenom zemskom povrchu namŕzali. Počas dnešného dňa sa teplý vzduch z výšok začne miešať s chladnejšími nižšími vrstvami.

Oteplí sa už dnes

V porovnaní so včerajším dňom, kedy maximálne denné teploty stúpali len slabo nad bod mrazu sa dnes výraznejšie oteplí. Maximálne teploty sa na našom území vyšplhajú na 0 až +7 °C, čo je výrazne viac ako počas včerajšieho dňa.

Zajtra aj nad +10 °C

Ešte viac sa však oteplí počas zajtrajšieho dňa. Teploty na našom území vystúpia na +5 až +12 °C, čo je oteplenie o ďalších 2 až 9 °C.

Oteplenie však dlho nevydrží. Už v stredu by sa malo od severozápadu opäť ochladiť.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Polooblačno
13 °C / 0 °C
Marek
Zajtra
Skoro jasno
16 °C / -2 °C
Jaroslava
Sobota
Polooblačno
20 °C / 1 °C
Jaroslav
Nedeľa
Skoro jasno
23 °C / 4 °C
Jarmila
Pondelok
Jasno
25 °C / 7 °C
Lea
Utorok
Jasno
26 °C / 7 °C
Anastázia
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd