V Bratislave bolo cítiť zemetrasenie. Dotrasy budú pokračovať

Peter Minárik

Počas uplynulej noci došlo v oblasti Viedenskej panvy k ďalšiemu zo série silnejších zemetrasení, ktoré bolo cítiť aj v našom hlavnom meste. Dotrasy by mali pokračovať aj v nasledujúcich dňoch.

Počas uplynulej noci otriaslo východným Rakúskom zemetrasenie. Podľa seizmickej služby Ústredného ústavu pre meteorológiu a geodynamiku (ZAMG) bol najsilnejší otras zaznamenaný o 00:57 s magnitúdou 4,4

Otrasy bolo cítiť až do Viedne, Hollabrunnu, Burgenlandu a Salzburgu a mnohých prebudili.

Otrasy bolo cítiť aj v Bratislave

Počas noci sa otrasy vyskytli aj v Bratislave. SAV dnes ráno informovala, že zemetrasenie bolo zaznamenané aj na staniciach národnej siete seizmických staníc.

zdroj: SAV
zdroj: SAV

Nočné zemetrasenie, krátko pred 1:00 bolo cítiť nielen v celom východnom Rakúsku, ale aj v Bratislave a v okolí a SAV zatiaľ obdržala viac ako 30 hlásení.

Zemetrasenie spôsobilo malé škody

Dnešné zemetrasenie nasleduje len niekoľko dní po silnom zemetrasení na prelome marca a apríla, ktoré vtedy na východe Rakúska dosiahlo silu 4.6.

To, že toto zemetrasenie, ktoré bolo najsilnejšie za 20 rokov nespôsobilo škody bolo dané len hĺbkou zemetrasenia, ktoré bolo asi 10 km.

Nočné zemetrasenie už malo hĺbku 5 km a spôsobilo mierne škody ako praskliny v omietkach.

Podľa rakúskych seizmológov treba s dotrasmi počítať aj v nasledujúcich hodinách a dňoch. Oblasť Rakúska je totiž seizmicky aktívna.

foto: APA, ZAMG
foto: APA, ZAMG

 

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Prehánky
12 °C / -3 °C
Jela
Zajtra
Občasný dážď
13 °C / -4 °C
Marcel
Nedeľa
Prehánky
13 °C / -4 °C
Ervín
Pondelok
Prehánky
13 °C / -3 °C
Slavomír
Utorok
Prehánky
12 °C / -3 °C
Vojtech
Streda
Občasný dážď
13 °C / -2 °C
Juraj
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd