V Bulharsku zabil blesk troch ľudí. Ďalší dvaja sa vážne zranili

Zuzana Macháčová

V utorok hlavné mesto Bulharska zasiahla silná búrka. Sprevádzali ju výdatné zrážky a miestami padali aj krúpy. Po zásahu bleskom zomreli 3 ľudia a dvaja sa vážne zranili.

V utorok večer okolo 18:00 hod. zasiahla hlavné mesto Sofia silná búrka. Počas búrky padal intenzívny dážď s krúpami, ktorý sprevádzal aj veľmi silný vietor.

Hustý lejak zaplavil ulice, podchody boli pod vodou a niekoľko stromov bolo vyvrátených, čo zablokovalo aj cestnú dopravu. 

Hasičský zbor oznámil, že hladina vody v uliciach v západnej časti hlavného mesta presiahla 20 centimetrov. Niektoré domácnosti ostali bez elektriny. 

Búrka si vyžiadala tri obete

Nešťastie sa stalo v utorok večer v malom parku počas silnej búrky, informovalo bulharské ministerstvo vnútra. Ako informoval bulharský verejnoprávny rozhlas, blesk udrel do troch ľudí. Obete boli zo Sýrie, no zatiaľ ich neidentifikovali. 

Blesk počas búrky udrel ešte do ďalších dvoch osôb, ktorí utrpeli zranenia, pričom jeden muž sa ocitol vo vážnom stave. Blesk mu spôsobil popáleniny na 20 % povrchu tela. Ako uviedli predstavitelia zdravotníctva, muž je rovnako sýrskeho pôvodu. 

Podľa Štátneho meteorologického a hydrologického ústavu spadlo v bulharskom hlavnom meste počas búrky v priemere 30 litrov vody na meter štvorcový.

Počas búrky bolo zaznamenaných viac ako 1000 úderov blesku.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Skoro jasno
23 °C / 2 °C
Miroslav
Zajtra
Jasno
25 °C / 6 °C
Vieroslava
Nedeľa
Jasno
24 °C / 7 °C
Benjamín
Pondelok
Skoro jasno, prehánky
23 °C / 10 °C
Hugo
Utorok
Občasný dážď
15 °C / 4 °C
Zita
Streda
Prehánky
17 °C / 1 °C
Richard
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd