V búrke išla venčiť svojich dvoch psov. Po zásahu bleskom zomrela majiteľka aj jej psíky

Dominik Cenkner

Stredajšie búrky, ktoré sa prehnali južnou časťou amerického štátu Kalifornia, sa skončili smrťou jedného človeka a dvoch psov. Udrel do nich blesk.

Majiteľka a jej domáce zvieratá zahynuli v oblasti mesta Pico Rivera po zásahu bleskom. Ako zistila losangeleská polícia, k incidentu došlo v stredu okolo deviatej hodiny ráno tamojšieho času. 

Napriek zhoršujúcemu sa počasiu sa žena rozhodla ísť na prechádzku so svojimi psami. Prečo tak urobila, keď v oblasti zúrila búrka, nie je známe.

Telá ženy a zvierat sa našli na ceste pozdĺž rieky San Gabriel v meste Pico Rivera, ktoré je súčasťou metropolitnej oblasti Los Angeles. Asfalt na mieste nehody bol poznačený stopami po náraze obrovskou silou.

Smrť po údere blesku do človeka nie je častá

„Je to veľmi zriedkavé, ale keď je počasie také nepredvídateľné, vždy odporúčame obyvateľom, aby zostali doma,“ hovorí Morgan Arteaga z miestneho policajného oddelenia. „Kým sa počasie nezmení, je dobré zostať v bezpečí.“

Obeť bola identifikovaná ako 52-ročná Antonia Mendoza Chavezová. Podľa Glorie Colochovej, s ktorou si Mendoza prenajala byt, žena prišla o svoje dve deti.

Úmrtia spôsobené úderom blesku sú pritom veľmi zriedkavé. Od roku 2006 zomrelo podobným spôsobom v Kalifornii len šesť ľudí a tento prípad bol prvým v tomto roku.

V Spojených štátoch sa ročne zaznamená v priemere šesť úmrtí v dôsledku zásahu bleskom.

Zo svetového hľadiska ročne zasiahne blesk asi 240 tisíc osôb na celej planéte. Dvetisíc po údere bleskom zomrie.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Občasný dážď
13 °C / -4 °C
Marcel
Zajtra
Prehánky
13 °C / -4 °C
Ervín
Pondelok
Prehánky
13 °C / -3 °C
Slavomír
Utorok
Prehánky
12 °C / -3 °C
Vojtech
Streda
Občasný dážď
13 °C / -2 °C
Juraj
Štvrtok
Občasný dážď
14 °C / -3 °C
Marek
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd