V Chorvátsku, v Slovinsku a v Maďarsku úradujú silné búrky

V Chorvátsku, v Slovinsku a v Maďarsku úradujú silné búrky
Peter Minárik

Dnes sa búrky na našom území nevyskytli, no v týchto chvíľach sa pomerne intenzívne búrky vyskytujú v oblasti Chorvátska, Slovinska aj Maďarska.

Na našom území sa počas dnešného dňa očakávali veľmi ojedinelé búrky, no zatiaľ detekcia bleskov nezaznamenala na našom území ani jeden blesk. Zato výrazná búrková činnosť sa v týchto chvíľach vyskytuje v oblasti Slovinska, Chorvátska a Maďarska.

Búrková aktivita začala už krátko po poludní v oblasti Maďarska a postupne sa konvekcia naštartovala aj v Chorvátsku a v Slovinsku, kde sú teraz búrky najintenzívnejšie.

Búrky prinášajú na severe Chorvátska a na juhu Slovinska intenzívny dážď a krúpy. Detekcia bleskov zaznamenala už tisícky bleskov.

Tieto búrky, ktoré sa aktuálne vyskytujú juhozápadne od nášho územia sa pohybujú od severovýchodu smerom k juhozápadu a búrkovú, prípadne zrážkovú činnosť na naše územie neprinesú.

Pravdepodobnosť búrok je však na našom území oveľa vyššia počas zajtrajšieho dňa. Búrky a prehánky by sa mali objavovať najmä v oblasti hôr stredného Slovenska a postupovať budú smerom k západu až juhozápadu.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Skoro jasno
16 °C / -2 °C
Jaroslava
Zajtra
Polooblačno
20 °C / 1 °C
Jaroslav
Nedeľa
Skoro jasno
23 °C / 4 °C
Jarmila
Pondelok
Jasno
25 °C / 7 °C
Lea
Utorok
Jasno
26 °C / 7 °C
Anastázia
Streda
Jasno
26 °C / 6 °C
Sviatok práce
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd