VIDEO: V Číne zabíjali tornáda. Vyžiadali si najmenej desiatku obetí a stovky zranených

Dominik Cenkner

Stredom a východom Číny sa v piatok večer miestneho času prehnala dvojica tornád. Tie si vyžiadali množstvo obetí, zranených, ale aj škôd na majetku.

Najmenej 10 mŕtvych a viac ako 300 zranených. Takáto je bilancia dvoch tornád, ktoré sa v piatok večer miestneho času prehnala stredom a východom Číny.

Jedno z tornád zasiahlo aj dnes už dobre známe mesto Wu-chan. Práve to sa totiž považuje za epicentrum vzniku nového typu koronavírusu.

Miestne úrady informovali, že tornádo si tam vyžiadalo 6 obetí. Ďalších 218 ľudí malo utrpieť rôzne zranenia.

Tornádo v meste začalo vyčíňať približne o 20:40 h miestneho času. Sprevádzané bolo vetrom s rýchlosťou 86 km/h. Podľa dostupných údajov zničilo 27 domov a 130 poškodilo a spôsobilo výpadok dodávok elektriny, ktorý zasiahol 26.600 domácností. Informuje o tom TASR.

Druhé tornádo prišlo o 90 minút neskôr

Druhé tornádo sa prehnalo mestom Šen-čen, ktoré leží na východnom pobreží Číny približne hodinu a pol po prvom tornáde.

O život pri ňom mali prísť štyria ľudia. 149 osôb utrpelo zranenia, pričom dve osoby majú byť v kritickom stave.

Východ Ázie v posledných dňoch trápia prírodné živly. Len včera sme vás informovali o zemetrasení na východnom pobreží Japonska.

To malo silu až 6,0 magnitúdy a zasiahlo aj mesto Fukušima. To má ešte v žive pamäti ničivé zemetrasenie spred 10 rokov. Tentoraz však zemetrasenie nespôsobilo žiadne väčšie škody, ani si nevyžiadalo obete či zranených.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Polooblačno
13 °C / 0 °C
Marek
Zajtra
Skoro jasno
16 °C / -2 °C
Jaroslava
Sobota
Polooblačno
20 °C / 1 °C
Jaroslav
Nedeľa
Skoro jasno
23 °C / 4 °C
Jarmila
Pondelok
Jasno
25 °C / 7 °C
Lea
Utorok
Jasno
26 °C / 7 °C
Anastázia
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd