V noci príde na Slovensko zima. Ráno začne snežiť

Peter Minárik

Na naše územie mieri chladnejší charakter počasia, ktorý sa u nás udrží niekoľko nasledujúcich dní. Víkend by mal konečne priniesť priemerné teploty a návrat mrazov.

Počas nadchádzajúcich hodín sa na našom území zmení doterajší charakter počasia. Uplynulé dni prevládalo na našom území teplotne nadpriemerné počasie a už zajtra sa vrátime do teplotného normálu.

Počasie na našom území totiž začne v noci ovplyvňovať studený front, ktorý na Slovensko vráti sneženie aj nízke teploty.

K zmene príde počas nadchádzajúcej noci, kedy začne počasie od severu na našom území ovplyvňovať studený front. Postupne sa rozprší, no do rána začnú zrážky prechádzať do tuhého skupenstva.

Sneženie by sa v priebehu ranných hodín malo na našom území rozširovať od severu. Snežiť by malo predovšetkým v Žilinskom, v Prešovskom a na severe Banskobystrického a Košického kraja.

Numerické modely predikujú, že sneh by mohol napadnúť predovšetkým na krajnom severe, kde sa výška novej snehovej pokrývky môže pohybovať aj okolo 10 cm snehu. Na zvyšku územia to bude podstatne menej.

Snehové zrážky by tak mohli už v ranných hodinách komplikovať dopravu predovšetkým na severe a vo vyšších polohách. Na zvyšku územia treba počítať skôr s kvapalnými zrážkami. 

Počas zajtrajšieho dňa treba počítať aj s ochladením. Teploty budú v porovnaní s dnešným dňom o 5 až 10 °C nižšie a maximálne denné teploty by sa mali pohybovať od +1 °C na severe po +10 °C na juhu nášho územia.

V piatok sa tak vráti na naše územie zima a to budeme pociťovať aj nasledujúce dni. Maximálne teploty by sa totiž stále mali udržiavať na úrovni dlhodobého teplotného normálu a v priebehu noci budú teploty opäť klesať aj pod -10 °C.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Občasný dážď
13 °C / -4 °C
Marcel
Zajtra
Prehánky
13 °C / -4 °C
Ervín
Pondelok
Prehánky
13 °C / -3 °C
Slavomír
Utorok
Prehánky
12 °C / -3 °C
Vojtech
Streda
Občasný dážď
13 °C / -2 °C
Juraj
Štvrtok
Občasný dážď
14 °C / -3 °C
Marek
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd