V noci začne snežiť. V nedeľu výdatnejšie

Peter Minárik

Po dvoch dňoch relatívne pokojného počasia k nám mieri ďalšia snehová nádielka. Tá bude výraznejšia v nedeľu, kedy sa na severe rozsneží výdatnejšie.

Počasie sa už v najbližších hodinách opäť výrazne zmení. Cez našu oblasť totiž budú postupovať jednotlivé frontálne vlny, ktoré prinesú zrážky, ktoré však okrem snehových, budú aj dažďové. Na severe pripadne veľa snehu.

Prvá vlna nás čaká už nasledujúcu noc. Snežiť bude na celom našom území a do rána napadne na našom území od 2 do 5 cm snehu. V severozápadných oblastiach to môže byť ojedinele aj nad 5 cm.

Počas soboty sa budú vyskytovať len snehové prehánky, no večer príde ďalšia frontálna vlna a tentoraz výraznejšie zrážky.

Na celom území sa rozsneží, no na západe postupne prejdú zrážky do dažďových. Kvapalné zrážky sa postupne počas nedele objavia aj na Považí, či na juhu stredného Slovenska. 

Zatiaľ čo na západe a juhu bude pršať, tak na severe bude výdatnejšie snežiť. Do pondelkového rána môže na severe pripadnúť až 30 cm čerstvého snehu.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Zamračené
15 °C / -1 °C
Vojtech
Zajtra
Dážď
10 °C / 2 °C
Juraj
Štvrtok
Prehánky
12 °C / 0 °C
Marek
Piatok
Občasný dážď
17 °C / -1 °C
Jaroslava
Sobota
Polooblačno
20 °C / 1 °C
Jaroslav
Nedeľa
Polooblačno
23 °C / 4 °C
Jarmila
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd