V piatok dorazia výraznejšie zrážky. Vyskytnú sa aj búrky

V piatok dorazia výraznejšie zrážky. Vyskytnú sa aj búrky
Ľubomír Franko

V závere pracovného týždňa nás čaká výraznejšia zmena v počasí. Od juhu k nám dorazia výdatné zrážky a vyskytnú sa aj búrky. Zrážky môžu zmierniť pretrvávajúce sucho.

V noci zo štvrtku na piatok sa do oblasti severného Talianska dostane výšková tlaková níž. Tá postúpi počas pondelku ďalej cez Slovinsko a Rakúsko nad západ nášho územia. Po jej okraji k nám prenikne chladný vzduch spolu s intenzívnymi zrážkami.

V piatok začne cez naše územie od západu postupovať zvlnený studený front, ktorý k nám spolu s výškovou tlakovou nížou prinesie intenzívne zrážkové pásmo, ojedinele sa vyskytnú aj búrky. V sobotu očakávame taktiež daždivé počasie s množstvom zrážok a ojedinelými búrkami. 

Najmenej zrážok sa vyskytne na východe Slovenska, kde paradoxne prevláda aj najväčšie sucho. Celkovo spadne od 5 do 15 mm, pri búrkach to môže byť ojedinele aj viac. 

Keďže zvlnené studené front sú variabilné, predpoveď zrážok sa môže ešte zmeniť. Do piatku budeme preto informáciu aktualizovať. 

S prechodom frontu klesnú aj teploty. Maximálne denné teploty v piatok dosiahnu od +12 do +18 °C, od západu sa ale začne ochladzovať, pričom teploty postupne klesnú na +6 až +11 °C. Na východe bude teplo po celý deň s maximami do +16 °C. 

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Polooblačno
13 °C / 0 °C
Marek
Zajtra
Skoro jasno
16 °C / -2 °C
Jaroslava
Sobota
Polooblačno
20 °C / 1 °C
Jaroslav
Nedeľa
Skoro jasno
23 °C / 4 °C
Jarmila
Pondelok
Jasno
25 °C / 7 °C
Lea
Utorok
Jasno
26 °C / 7 °C
Anastázia
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd