V piatok nás čakajú tropické horúčavy a dusno. V sobotu dorazia búrky

Ľubomír Franko

V závere pracovného týždňa dorazia na Slovensko tropické horúčavy. Na juhozápade teploty prekročia +30 °C a večer bude najviac aj dusno. Veľmi teplo bude aj počas soboty, no popoludní dorazí studený front, ktorý prinesie ochladenie a prehánky či búrky.

Počasie sa počas stredy ukľudnilo, pozorovali sme počasie bez zrážok a príjemné teploty do +25 °C. Vo štvrtok očakávame podobne vysoké teploty, zmena nás čaká v piatok.

V noci zo štvrtku na piatok prejde cez naše územie teplý front, za ktorým k nám začne prúdiť veľmi teplý vzduch od juhozápadu.

V piatok bude cez +30 °C, večer aj dusno

Piatok bude na našom území veľmi teplý. Maximálne denné teploty dosiahnu od +26 °C na severe po +31 °C na juhozápade Slovenska. Dôvodom bude silný prílev teplého vzduchu od juhozápadu, naše územie sa bude nachádzať v teplom sektore frontálneho systému.

Maximálen denné teploty v piatok, zdroj: iMeteo.sk
Maximálne denné teploty v piatok, zdroj: iMeteo.sk

V priebehu piatku večera k nám dorazí oblačnosť a od západu sa postupne môžu vyskytnúť aj slabé zrážky v podobe prehánok či mrholenia. Táto vzduchová hmota bude obsahovať aj vyššiu vlhkosť, čo sa prejaví na pocitovej teplote. V piatok večer bude najmä na Záhorí a v západnej časti Podunajskej nížiny dusno.

Výskyt dusna v piatok večer, zdroj: iMeteo.sk
Výskyt dusna v piatok večer, zdroj: iMeteo.sk

Pocit dusna bude pokračovať aj počas noci na sobotu a v sobotu dopoludnia. Vtedy by sa malo dusno vyskytnúť už na viacerých miestach, najmä na západe, juhu a juhovýchode Slovenska.

Maximálne denné teploty budú v sobotu už o niečo nižšie, vyvrcholia pred blížiacim sa studeným frontom.

Studený front dorazí na Slovensko v sobotu okolo poludnia a postupne prinesie prehánky či búrky, ktoré ukončia teplé a dusné počasie.

Vzhľadom na vysokú vlhkosť nie sú vylúčené ani intenzívnejšie búrky či výdatnejší dážď. O počasí cez víkend budeme podrobnejšie informovať počas nasledujúcich dní.

Maximálne denné teploty v sobotu a v nedeľu nájdete v galérii pod článkom.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Prehánky
12 °C / -3 °C
Jela
Zajtra
Občasný dážď
13 °C / -4 °C
Marcel
Nedeľa
Prehánky
13 °C / -4 °C
Ervín
Pondelok
Prehánky
13 °C / -3 °C
Slavomír
Utorok
Prehánky
12 °C / -3 °C
Vojtech
Streda
Občasný dážď
13 °C / -2 °C
Juraj
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd