V piatok sa výrazne ochladí. Čakajú nás celodenné mrazy

Ľubomír Franko

Po veľmi teplej druhej dekáde februára nás čaká prechodné ochladenie, ktoré však bude výrazné. Na viacerých miestach budú cez víkend celodenné mrazy. 

Počas víkendu sa očakáva výraznejšie ochladenie. Po okraji tlakovej níže so stredom nad západným Ruskom prenikne do východnej Európy studený vzduch. Ten zasiahne okrajom aj naše územie a prinesie výraznejšie ochladenie. Doraziť by malo už v piatok večer, ochladzovať sa začne od severovýchodu. 

V piatok sa cez naše územie od severovýchodu začne ďalej na juhozápad presúvať studený front. Ten prinesie spočiatku zrážky, ktoré sa vyskytnú na celom území Slovenska, no za ním sa začne výrazne ochladzovať. 

V piatok večer očakávame na našom území teploty od -10 °C na Orave a na severovýchode po -4 °C na zvyšku stredného a východného Slovenska. Na západe bude ešte teplejšie, od -3 do +4 °C.

Víkend sa bude neisť v chladnejšom charaktere počasia. V sobotu ráno sa očakávajú veľmi nízke teploty, od -6 po -12 °C. V dolinách a kotlinách severného Slovenska sa však môže ochladiť až na -17 °C.  Počas dňa budú teploty taktiež veľmi nízke a najmä na severe a východe sa vyskytne celodenný mráz. 

V nedeľu sa od západu začne mierne otepľovať. V sobotu očakávame prevažne polojasné počasie, v nedeľu už očakávame oblačnosti viac. 

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Oblačno
25 °C / 9 °C
Galina
Zajtra
Skoro jasno
25 °C / 10 °C
Florián
Nedeľa
Prehánky, búrky
25 °C / 5 °C
Lesana
Pondelok
Prehánky, búrky
23 °C / 5 °C
Hermína
Utorok
Prehánky, búrky
24 °C / 6 °C
Monika
Streda
Prehánky
21 °C / 4 °C
Ingrida
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd