V pondelok dorazí husté sneženie. Napadne až do 30 cm

Ľubomír Franko

Počas zajtrajšieho večera dorazí nad naše územie intenzívne sneženie. Zasiahne najmä východnú časť Nitrianskeho kraja a stredné Slovensko. 

Počas zajtrajšieho dňa sa začne v oblasti severnej Európy začne prehlbovať tlaková níž. S ňou spojená brázda bude siahať až nad centrálne Stredomorie. Po prednej strane tejto brázdy postúpi v noci z nedele na pondelok nad naše územie zvlnený studený front, ktorý prinesie intenzívne zrážky. 

Front by mal doraziť nad naše územie od západu, počas noci z nedele na pondelok. Zrážky, ktoré prinesie by mali byť prevažne snehové, zmiešané zrážky sa očakávajú len na juhozápade, tu môže ojedinele aj zapršať. 

Snežiť bude najmä v Banskobystrickom kraji

Zvlnený front prinesie najviac zrážok Stredné Pohronie, Horné Ponitrie a do Banskobystrického kraja. Zrážky k nám budú prúdiť od juhu a bude sa tak prejavovať náveterný efekt, tj. na južných a juhozápadných svahoch budú zrážky najvýdatnejšie. Najvýraznejšie sneženie sa očakáva v týchto okresoch.

Celkové množstvo napadnutého snehu sa bude pohybovať od 5 až 15 cm v najnižších polohách vyznačenej oblasti, po 15 až 30 centimetrov v stredných polohách. Vysoké polohy a náveterné strany hôr môžu ojedinele obdržať aj viac ako 35 cm. 

Snežiť by malo začať v pondelok po polnoci a intenzívne sneženie sa bude vyskytovať až do pondelkových večerných hodín, kedy sa zrážkové pásmo presunie ďalej na východ. 

Na nasledujúcej mapke si môžete pozrieť, kde a koľko nového snehu očakáva model do utorku. 

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Polooblačno
20 °C / 1 °C
Jaroslav
Zajtra
Skoro jasno
23 °C / 4 °C
Jarmila
Pondelok
Jasno
25 °C / 7 °C
Lea
Utorok
Jasno
26 °C / 7 °C
Anastázia
Streda
Jasno
26 °C / 6 °C
Sviatok práce
Štvrtok
Skoro jasno, búrky
26 °C / 7 °C
Žigmund
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd