V pondelok dorazí studený front, ktorý prinesie sneženie. Pozrite si kde

Ľubomír Franko

V priebehu nedele pozorujeme na celom území slnečné počasie. V priebehu pondelka dorazí na územie Slovenska studený front. Ten prinesie aj zrážky, na severe a východe budu snehové.

V priebehu pondelka dorazí nad naše územie od severu studený front. Ten bude spojený s tlakovou nížou so stredom nad západom Ruska. 

V pondelok ráno bude ešte polojasno, no postupne sa bude od severu zväčšovať oblačnosť. Už okolo poludnia by na severe stredného a východného Slovenska mali doraziť snehové zrážky.

Postupne sa budú zrážky presúvať cez Žilinský a Prešovský kraj ďalej na juh. V nižších polohách v Košickom kraji bude spočiatku pršať, no postupne aj tam bude snežiť.

Sneženie sa popoludní očakáva aj na juhu stredného Slovenska, kde sa budú tvoriť konvektívne prehánky. 

Najmenej zrážok bude na západe, kde by sa nemali vyskytnúť buď takmer vôbec, alebo len vo veľmi malom množstve.

Nepôjde ale o žiadne výdatné zrážky. Celkovo by malo napadnúť len od 1 do 7 cm snehu. Najviac zrážok sa očakáva na severných návetriach hôr.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Skoro jasno
25 °C / 10 °C
Florián
Zajtra
Prehánky, búrky
25 °C / 5 °C
Lesana
Pondelok
Prehánky, búrky
23 °C / 5 °C
Hermína
Utorok
Prehánky, búrky
24 °C / 6 °C
Monika
Streda
Prehánky
21 °C / 4 °C
Ingrida
Štvrtok
Polooblačno
23 °C / 6 °C
Roland
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd