V pondelok vystúpila teplota na takmer +14 °C. Teplo bude aj dnes. Kedy sa opäť ochladí?

Veronika Salayová

Pondelok bol na našom území veľmi teplý − teplota vystúpila až na takmer +14 °C. Aj dnešok prinesie nadpriemerné teploty a veľa slnečných lúčov, najmä na juhu. Následne sa ochladí.

Začiatok týždňa priniesol na Slovensko veľmi teplé počasie, najmä do oblasti Hontu a Gemeru, kde bolo v pondelok najteplejšie v rámci Slovenska. Do našej oblasti totiž prúdi od východu teplý vzduch, ktorý výrazne dvíha teploty. 

Najteplejšie bolo v Kokave nad Rimavicou v okrese Poltár, kde v pondelok vystúpila teplota na takmer +14 °C. Veľmi teplo bolo aj  okolí Levíc, kde vystúpila teplota na +12 °C.

Rozpätie teplôt vzduchu však bol v pondelok pomerne veľké. Kým v južných okresoch stredného Slovenska bolo nad +10 °C, napríklad  Bratislave sa teploty pohybovali okolo +3 °C a v niektorých severných okresoch dokonca teplota nevystúpila nad nulu. 

Utorok bude ešte teplý

Utorok prinesie podobné počasie, aké panovalo počas včerajšieho dňa. Teploty budú stúpať k +10 °C a na juhu stredného Slovenska môže byť opäť lokálne teplejšie. 

V týchto lokalitách bude aj dostatok slnečných lúčov a počasie bude pripomínať skôr jar. Horná polovica územia však bude naďalej zimná a teploty budú stúpať k +5 °C. 

Ráno treba počítať aj s hmlou na severnom, strednom, južnom Slovensku a na východe sa môže objaviť silnejší severný vietor s nárazmi vetra do 60 km/h. 

Opäť sa ochladí

Teploty nad +10 °C však nepotrvajú dlho a už v stredu bude na našej územie opäť prúdiť chladný vzduch a teploty budú postupne klesať. Vo štvrtok sa vráti opäť zimné počasie s teplotami od -1 do +4 °C a objaví sa aj sneženie. 

Chladný charakter počasia zotrvá až do víkendu, no o ochladení budeme bližšie informovať v nasledujúcich dňoch. Viac o vývoji teplôt na ďalšie dni nájdete TU.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Prehánky
18 °C / 6 °C
Ingrida
Zajtra
Polooblačno
23 °C / 6 °C
Roland
Piatok
Skoro jasno
20 °C / 3 °C
Viktória
Sobota
Polooblačno
21 °C / 4 °C
Blažena
Nedeľa
Prehánky, búrky
22 °C / 7 °C
Pankrác
Pondelok
Prehánky, búrky
24 °C / 7 °C
Servác
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd