V sobotu čaká naše územie občasný dážď, no vyskytnú sa aj búrky

Ľubomír Franko

Už v noci z piatku na sobotu sa nad oblasť západného Slovenska presunuli búrky a zrážky z rakúsko-maďarského pohraničia. Tieto búrky sa následne presunuli ďalej nad západné Slovensko a počas rána budú postupovať stredným Slovenskom na severovýchod. Prehánky, búrky a dážď sa v sobotu očakávajú na mnohých miestach.

V priebehu noci sa nad územie Slovenska začal nasúvať zvlnený studený front. Na jeho čele sa vyskytli búrky, ktoré postúpili nad ránom aj nad naše územie.

V priebehu soboty dopoludnia sa budú prehánky, búrky a občasný dážď presúvať ďalej na východ. Búrky by mali byť intenzívne len ojedinele, pričom ich hlavným sprievodným javom budú prívalové zrážky.

Búrky a dážď prejdu naprieč Slovenskom ďalej na severovýchod, zdroj: Meteologix
Búrky a dážď prejdu naprieč Slovenskom ďalej na severovýchod, zdroj: Meteologix

Počas dňa sa búrky presunú nad stredné Slovensko a popoludní aj nad východné Slovensko. Tam už môžu byť aj intenzívnejšie, sprevádzané prívalovými zrážkami a krupobitím.

Po prechode búrok sa zároveň od západu začne vyčasovať. Už večer sa oblačnosť opäť zväčší a počas noci sa môžu najmä na západe vyskytnúť ďalšie búrky.

V priebehu nedele budú búrky výrazne silnejšie a môžu napáchať aj škody. Viac sa o nich môžete dozvedieť TU.

Polohu zrážok môžete sledovať aj LIVE na našom iRadare.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Skoro jasno
11 °C / -5 °C
Jozef
Zajtra
Skoro jasno
14 °C / -6 °C
Víťazoslav
Štvrtok
Občasný dážď
16 °C / -2 °C
Blahoslav
Piatok
Zamračené
14 °C / 2 °C
Beňadik
Sobota
Občasný dážď
14 °C / 2 °C
Adrián
Nedeľa
Dážď
11 °C / 2 °C
Gabriel
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd