Slovensko by mali večer a v noci zasiahnuť silné búrky

Slovensko by mali večer a v noci zasiahnuť silné búrky
Peter Minárik

Búrky sa očakávajú počas celého popoludnia, no oveľa výraznejšie a silnejšie by nad naše územie mali doraziť večer a najmä v noci. Môžu byť intenzívne.

Búrky sa už začali objavovať na našom území, no večer a v noci nás zrejme čakajú dve vlny výrazných búrok.

Ako vidieť aj na nižšie priloženej animácii zrážok, tak vlny búrok sa začnú formovať nad Balkánom a Maďarskom. 

Prvá vlna sa na našom území očakáva okolo 21:00 a do polnoci postúpi nad severozápadné a severné Slovensko. Búrkam by však nemal byť koniec. Najvýraznejšia vlna búrok by ešte len mala prísť.

Tá sa vo večerných hodinách okolo 18:00 až 20:00 sformuje nad Srbskom a Rumunskom a postupovať by mala cez Maďarsko smerom k severu nad naše územie, kde by mala doraziť okolo 2:00 v noci. 

Búrky by sa potom mali rozšíriť nad veľkú časť územia a spoločne s búrkami sa očakáva aj výraznejší dážď. Búrky môžu byť aj silnejšie.

nočný výskyt búrok
nočný výskyt búrok

Silným búrkam sa nasledujúce hodiny bude dariť. Môže za to vlhký a teplý vzduch, ktorý sa nachádza nad našou oblasťou a nad Balkánom a je instabilný, čo búrkam prospieva.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Skoro jasno
11 °C / -5 °C
Jozef
Zajtra
Skoro jasno
14 °C / -6 °C
Víťazoslav
Štvrtok
Občasný dážď
16 °C / -2 °C
Blahoslav
Piatok
Zamračené
14 °C / 2 °C
Beňadik
Sobota
Občasný dážď
14 °C / 2 °C
Adrián
Nedeľa
Dážď
11 °C / 2 °C
Gabriel
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd