Večer a v noci hrozia búrky. Hrozia najmä na západe a severe

Večer a v noci hrozia búrky. Hrozia najmä na západe a severe
Peter Minárik

Zvlnený studený front, ktorý v noci prinášal búrky do Nemecka, Česka a Poľska sa dnes posunie o niekoľko desiatok kilometrov východnejšie a v noci môže priniesť búrky a zrážky aj na naše územie.

Aj dnes čaká naše územie teplé a slnečné počasie. Do našej oblasti bude od juhu prúdiť veľmi teplý vzduch, vďaka ktorému pôjdu popoludňajšie teploty až cez hranicu +30 °C.

Súčasne však cez strednú Európu postupuje rozsiahly studený front, ktorý sa vlní, čím sa pohybuje veľmi pomaly a bude počas niekoľkých dní prinášať do našej oblasti búrkovú činnosť.

Tá sa počas včerajšieho dňa a uplynulej noci vyskytla v Nemecku, v susednom Česku a v Poľsku. 

Dnes sa studený front posunie a búrky sa budú vytvárať v oblasti Rakúska a Álp. Postupovať budú smerom k severovýchodu a zavítať môžu aj nad naše územie.

Počas väčšiny dnešného dňa ešte počítajte s veľmi teplým a slnečným počasím.

Búrky sa nad naše územie dostanú zo susedného Rakúska najskôr po 21:00.

V priebehu noci na utorok sa búrky môžu iniciovať aj v oblasti Žilinského kraja. Nočné búrky by však nemali byť príliš intenzívne a prinesú najmä výraznejšie zrážky a bleskovú aktivitu. 

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Dážď
10 °C / 2 °C
Juraj
Zajtra
Prehánky
12 °C / 0 °C
Marek
Piatok
Občasný dážď
17 °C / -1 °C
Jaroslava
Sobota
Polooblačno
20 °C / 1 °C
Jaroslav
Nedeľa
Polooblačno
23 °C / 4 °C
Jarmila
Pondelok
Polooblačno
25 °C / 5 °C
Lea
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd