Večer a v noci príde k zmene počasia. Vyskytnúť sa môžu aj búrky

Veronika Salayová

O pár hodín dôjde na Slovensku k ďalšej zmene počasia. Na naše územie vo večerných hodinách dorazí studený front, ktorý môže priniesť aj búrky. 

Po dvoch teplejších dňoch, kedy sme zaznamenali na Slovensku teploty približujúce sa k hranici +20 °C, prichádza ďalšia zmena v počasí. 

Apríl je povestný častými zmenami v počasí a zdá sa, že tento trend platí aj v tomto roku. Po včerajšom a dnešnom teplom dni sa tak treba pripraviť na ďalšie ochladenie,  ktoré potrvá až do konca víkendu.

Studený front začne meniť počasie na našom území už počas štvrtkového večera, kedy začnú teploty prudšie klesať smerom nadol. 

V noci zo štvrtka na piatok bude počasie ovplyvňovať níž, stred ktorej sa bude nachádza nad južnou časťou Škandinávskeho polostrova. Večer a v noci sa chladný atmosférický front presunie cez Poľsko aj na naše územie. 

Pozor na silný vietor!

V dôsledku výrazného barometrického gradientu sa zvýši aj rýchlosť prízemného vetra, čiže treba počítať so silnejším vetrom na horách, pričom rýchlosť vetra môže dosiahnuť rýchlosť nad 30 m/s. 

Počas noci sa výraznejšie rozfúka aj na celom západnom Slovensku vrátane Podunajskej nížiny, kde môže fúkať vietor rýchlosťou do 20 m/s.

Pri prechode studeného frontu sa môže vytvoriť línia búrok, sprevádzaná bleskovými výbojmi. Búrlivo môže byť najmä na severe nášho územia, pričom na mnohých miestach bude počas noci pršať. 

Viac búrok očakávajú naši severní susedia, kde meteorológovia vydávajú výstrahy pred nebezpečným počasím, pričom nevylučujú ani možnosť vzniku tornád

Nadchádzajúca noc tak prinesie zvrat v počasí a zajtra sa tak zobudíme do chladného, zamračeného a na mnohých miestach aj veterného rána. Viac o vývoji počasia nájdete TU

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Skoro jasno
23 °C / 2 °C
Miroslav
Zajtra
Jasno
25 °C / 6 °C
Vieroslava
Nedeľa
Jasno
24 °C / 7 °C
Benjamín
Pondelok
Skoro jasno, prehánky
23 °C / 10 °C
Hugo
Utorok
Občasný dážď
15 °C / 4 °C
Zita
Streda
Prehánky
17 °C / 1 °C
Richard
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd