Večer príde od západu ďalšia vlna sneženia. Napadne aj 20 cm

Peter Minárik

Dnešný deň prinesie na naše územie krásne slnečné počasie, no nie nadlho. Už večer od západu oblačnosť pribudne a na mnohých miestach bude snežiť.

Už počas nasledujúceho večera sa počasie na našom území opäť výrazne pokazí. Na mnohých miestach nášho územia, predovšetkým však v západnej polovici Slovenska sa treba pripraviť na ďalšiu vlnu výdatného sneženia.

Presúvať sa bude tlaková níž

O ďalšiu vlhkosť sa postará prehlbujúca sa tlaková níž, ktorá sa ešte počas dnešného dňa bude nachádzať severne od Škótska, no počas zajtrajšieho dňa sa bude nachádzať už na juhu Fínska a v stredu nad Poľskom. Po okraji tejto tlakovej níže budú cez naše územie postupovať od severozápadu jednotlivé frontálne vlny.

Prvá začne počasie ovplyvňovať už počas nasledujúceho večera na západe a po polnoci aj na zvyšku nášho územia.

Západ bude už zajtra ráno biely

Prvé sneženie sa objaví na krajnom západe už dnes okolo 19:00. Postupne sa sneženie bude nad naše územie rozširovať od západu smerom k východu.

Okolo polnoci by už malo snežiť na celom západnom Slovensku. Pôjde však zatiaľ o slabšie sneženie. 

Do utorňajšieho rána by na západe malo pripadnúť okolo 5 cm čerstvého snehu. Výraznejšie sneženie dorazí až zajtra ráno.

Napadne až do 20 cm

Zajtra ráno začne od západu sneženie výrazne naberať na intenzite a snežiť môže s intenzitou 2 až 3 cm za hodinu. Sneženie sa zajtra dopoludnia rozšíri nad celé Slovensko, no najintenzívnejšie bude snežiť v západnej polovici Slovenska.

Snežiť by malo najmä v Trenčianskom, v Žilinskom a v Nitrianskom kraji, ako aj na severozápade Banskobystrického kraja. V týchto oblastiach by mohlo do stredajšieho rána nasnežiť 10 až 20 cm nového snehu.

Snežiť bude aj v Bratislavskom či v Trnavskom kraji, no najmä v západnej polovici západného Slovenska sa v utorok okolo poludnia začne do sneženia miešať dážď a snehová pokrývka tak nebude pribúdať, ale naopak ubúdať.

V mnohých oblastiach západnej polovice Slovenska sa tak musia do stredy pripraviť na ďalšiu vlnu sneženia. Na východe by malo napadnúť maximálne do 5 cm.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Polooblačno
13 °C / 0 °C
Marek
Zajtra
Skoro jasno
16 °C / -2 °C
Jaroslava
Sobota
Polooblačno
20 °C / 1 °C
Jaroslav
Nedeľa
Skoro jasno
23 °C / 4 °C
Jarmila
Pondelok
Jasno
25 °C / 7 °C
Lea
Utorok
Jasno
26 °C / 7 °C
Anastázia
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd