Veľká noc môže priniesť teploty až okolo +20°C

Peter Minárik

Podľa predbežných vyhliadok by mohla tohtoročná Veľká noc priniesť na naše územie mimoriadne vysoké teploty, ktoré by v najteplejších lokalitách Slovenska mohli stúpať až k hodnotám okolo +20°C.

V priebehu nasledujúcich dní sa na našom území začne otepľovať. Maximálne denné teploty sa na našom území postupne dostanú nad hranicu +10°C a v druhej polovici budúceho týždňa, teda so začiatkom Veľkonočného obdobia by mohli teploty na našom území stúpať už aj nad +15°C.

Najteplejšie by však podľa aktuálnych prognóz malo byť počas Veľkonočného víkendu, kedy by teploty na našom území mohli vystúpiť až nad hranicu +20°C.

Takéto vysoké teploty by do našej oblasti mohla priniesť tlaková níž, ktorá sa z Atlantiku nasunie nad Francúzsko. Po jej prednej strane by do našej oblasti prúdil od juhozápadu až juhu z Afriky veľmi teplý vzduch, ktorý by mohol priniesť teploty vysoko nad hranicou dlhodobého normálu.

 

Ako si však môžete všimnúť na vyššie priloženej mape teplotných anomálii, tak cez strednú Európu bude postupovať teplotné rozhranie. To sa bude nachádzať veľmi blízko k nášmu územiu. Je teda možné, že sa teplotné rozhranie ešte o niekoľko desiatok kilometrov posunie a aj naše územie by sa tak mohlo ocitnúť v chladnejšom vzduchu. 

Zatiaľ to však vyzerá, že Veľká noc by mala byť teplá. Vývoj počasia počas Veľkej noci si pozrite TU.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Zamračené
15 °C / -1 °C
Vojtech
Zajtra
Dážď
10 °C / 2 °C
Juraj
Štvrtok
Prehánky
12 °C / 0 °C
Marek
Piatok
Občasný dážď
17 °C / -1 °C
Jaroslava
Sobota
Polooblačno
20 °C / 1 °C
Jaroslav
Nedeľa
Polooblačno
23 °C / 4 °C
Jarmila
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd