Veľmi teplé počasie s búrkami bude pokračovať

Peter Minárik

V nasledujúcich dňoch nemusíte s výraznejšou zmenou počasia počítať. Naďalej sa nad našim územím bude udržiavať teplý a vlhký vzduch.

Ani v nasledujúcich dňoch nemožno počítať s nejakou zásadnejšou zmenou charakteru počasia v našej oblasti. 

Počasie totiž zostane pod vplyvom nevýraznej oblasti nižšieho tlaku vzduchu. V rámci tejto oblasti nižšieho tlaku bude do našej oblasti od juhu prúdiť veľmi teplý a vlhký vzduch. 

Teploty sa v nasledujúcich dňoch budú v najteplejších lokalitách Slovenska pohybovať až nad hranicou +30 °C. 

Ako vidieť aj na mape očakávaných teplotných anomálii, tak očakávané teploty budú výrazne nad hranicou dlhodobého normálu.

Tropické horúčavy by sa však nemali vyskytovať každý deň. Bude to závisieť od intenzity vlhkého vzduchu. Čím vlhší vzduch, tým viac oblačnosti, búrok a to potom zabráni výraznejšiemu vzostupu teplôt.

Okrem vysokých teplôt sa nasledujúce dni musíte pripraviť aj naďalej na búrlivé dni. Búrky sa budú na našom území vyskytovať prakticky každý deň.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Skoro jasno
16 °C / -2 °C
Jaroslava
Zajtra
Polooblačno
20 °C / 1 °C
Jaroslav
Nedeľa
Skoro jasno
23 °C / 4 °C
Jarmila
Pondelok
Jasno
25 °C / 7 °C
Lea
Utorok
Jasno
26 °C / 7 °C
Anastázia
Streda
Jasno
26 °C / 6 °C
Sviatok práce
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd