Veľmi teplo bude až do začiatku školského roka

Veľmi teplo bude až do začiatku školského roka
Ľubomír Franko

Počasie bude aj naďalej nadpriemerné. Teploty budú dosahovať tropické hodnoty až do začiatku školského roka. 

Záver augusta a prvé septembrové dni sa budú niesť vo veľmi teplom charaktere počasia. Najbližší týždeň by mal ako celok skončiť na našom území aj viac ako 5 °C nad dlhodobým priemerom.

Vysoké teploty až do začiatku školského roka

Nad oblasťou východnej Európy sa aj naďalej bude udržiavať tlaková výš. Zároveň sa na Jadrane bude vyskytovať oblasť nízkeho tlaku vzduchu. Medzi týmito dvoma tlakovými útvarmi bude od juhu do našej oblasti prúdiť teplý a vlhký, pôvodom tropický vzduch.

Maximálne denné teploty sa budú až do pondelka (2. septembra) pohybovať od +25 do +34 °C, čo sú vysoko nadpriemerné hodnoty. Menej by malo byť aj búrok, ktoré sa budú vyskytovať už len ojedinele a to najmä v hornatých oblastiach. 

V utorok dorazí výrazné ochladenie

Nadpriemerne vysoké teploty definitívne ukončí zvlnený studený front, ktorý počas pondelku a utorku postúpi do strednej Európy. Front prinesie búrky a silnejší vietor, no najmä výrazné ochladenie.

Rozdiel maximálne dennej teploty medzi nedeľou a utorkom môže byť na viacerých miestach aj viac ako 10 °C. 

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Občasný dážď
13 °C / -4 °C
Marcel
Zajtra
Prehánky
13 °C / -4 °C
Ervín
Pondelok
Prehánky
13 °C / -3 °C
Slavomír
Utorok
Prehánky
12 °C / -3 °C
Vojtech
Streda
Občasný dážď
13 °C / -2 °C
Juraj
Štvrtok
Občasný dážď
14 °C / -3 °C
Marek
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd