Víchrica Roxana v Európe už napáchala značné škody. Rozfúka sa aj u nás

Veronika Salayová

Nemeckom a Českom sa počas včerajšieho dňa prehnala víchrica Roxana, ktorá stihla napáchať veľké škody. Vietor dosahoval rýchlosť v nárazoch 110 km/h. Onedlho udrie aj na západné Slovensko.

Na naše územie už dnes ráno udrie víchrica Roxana, pričom najsilnejší vietor sa očakáva na krajnom západe Slovenska, kde môže dosahovať nebezpečnú rýchlosť, ktorá môže spôsobovať veľké škody na majetku.

Ráno preto byť obzvlášť opatrní v okresoch Bratislava, Malacky, Pezinok, Senec a Dunajská Streda môžu nárazy vetra od 8:00 do 11:30 hod. dosahovať rýchlosť až do 30 m/s, čo už predstavuje veľké nebezpečenstvo.

Roxana však na naše územie zavítala už počas noci, a to na severe nášho územia, kde kombinácia vetra a sneženia môže vytvárať snehové jazyky a záveje. Tie Slovenská správa ciest dnes ráno už hlási z oblasti Sedlo Besník. 

V okolí Dolný Kubín si treba dať pozor na dohľadnosť do 100 spôsobenú silným snežením a vetrom.

Vietor prevrátil český autobus 

Včera popoludní víchrica spôsobovala značné problémy na českých cestách. Sila vetra bola taká silná, že prevrátil autobus v Hořoviciach v Berounsku. V tom čase v autobuse cestovalo päť ľudí, pričom jeden muž utrpel ľahké zranenie, informujú Novinky.cz.

Roxana sa včera vyzúrila na strednom a južnom Nemeckom, pričom vietor tam dosahoval rýchlosť v nárazoch až 110 km/h. Najsilnejší vietor fúkal v meste Chemnitz, ale poriadne veterno bolo aj Mníchove či v oblasti Bavorska. 

Na mnohých miestach popadali stromy, v dôsledku čoho museli byť uzavreté cesty aj železničné trate. Vietor spôsobil škody aj na záhradnom majetku, kde zničil všetko, čo mu prešlo do cesty, vrátanie častí striech. 

Na západnom Slovensku platia od rána výstrahy, buďte preto opatrní!

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Občasný dážď
13 °C / -4 °C
Marcel
Zajtra
Prehánky
13 °C / -4 °C
Ervín
Pondelok
Prehánky
13 °C / -3 °C
Slavomír
Utorok
Prehánky
12 °C / -3 °C
Vojtech
Streda
Občasný dážď
13 °C / -2 °C
Juraj
Štvrtok
Občasný dážď
14 °C / -3 °C
Marek
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd