VIDEO: Na východe zosadlo tornádo, ktoré poškodilo niekoľko domov

Peter Minárik

Východne od Prešova dnes zosadlo tornádo, ktoré si vyžiadalo aj materiálne škody. Tornádo strhlo niekoľko striech a poškodilo mnoho stromov.

Východným Slovenskom sa dnes prehnalo ďalšie tornádo, ktoré krátko po 17:00 narobilo spúšť v obciach, východne od Prešova.

Tornádo, ktoré sa na východe Slovenska vyskytlo poškodilo niekoľko striech a stromov. Na mieste zasahujú hasiči.

Tornádo zosadlo pri obci Čierne nad Topľou

K rozvoju konvektívnej, teda búrkovej činnosti začalo na našom území dochádzať v oblasti východného Slovenska krátko po 17:00. Tu sa nachádzala vhodná instabilita a súčasne v spodných vrstvách atmosféry panoval vhodný strih vetra, ktorý vytvára predpoklady pre vznik tornáda.

Podľa výpovedí čitateľov zosadlo tornádo najskôr do oblasti lesa medzi obcami Skrabské a Petkovce a následne do obývaných oblastí.

Ku kontaktu lievika so zemským povrchom došlo na niekoľko desiatok sekúnd, čo stihlo napáchať škody na majetku. Našťastie si však tornádo nevyžiadalo žiadne obete a predbežne nie sú hlásení ani zranení.

Video nájdete aj na našom Youtube

Poškodených zostalo niekoľko striech

Prvé informácie prichádzali z obce Petkovce, kde tornádo poškodilo niekoľko domov. Do oblasti vyrazili dobrovoľní hasiči z obce Soľ, ku ktorým sa následne pripojili profesionálni hasiči.

Tí odstraňujú popadané stromy a keďže z niekoľkých striech strhlo tornádo strechy, tak poškodené domy ďalej zabezpečujú.

Tornádo celkovo strhlo strechu zo štyroch domov a na ďalších troch strechy poškodilo. Polámané sú aj stromy a strhnuté je aj elektrické vedenie.

Situáciu sledujeme a o všetkom vás budeme informovať ONLINE tu

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Prehánky
12 °C / -3 °C
Jela
Zajtra
Občasný dážď
13 °C / -4 °C
Marcel
Nedeľa
Prehánky
13 °C / -4 °C
Ervín
Pondelok
Prehánky
13 °C / -3 °C
Slavomír
Utorok
Prehánky
12 °C / -3 °C
Vojtech
Streda
Občasný dážď
13 °C / -2 °C
Juraj
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd