VIDEO: Traja mudrci priniesli na Slovensko výdatné sneženie. Kde napadlo najviac snehu?

Dominik Cenkner

Cez naše územie dnes postupoval studený front, ktorý so sebou miestami priniesol aj sneženie. To bolo miestami aj intenzívne, čo spôsobovalo problémy na cestách.

Prvé sneženie sa na Slovensku objavilo krátko popoludní. Okolo 14. hodiny už naplno úradovalo v Žiline a okolí.

V Žilinskom kraji začalo spôsobovať prvé problémy na cestách, nakoľko tam snežilo pomerne intenzívne. Nasledujúca fotografia zachytáva množstvo snehu, ktorý spadol v Žiline v priebehu desiatich minút.

Rozdiel medzi týmito dvoma fotkami v Žiline je 10 minút, zdroj: Anna Dlhopolčeková
Rozdiel medzi týmito dvoma fotkami v Žiline je 10 minút, zdroj: Anna Dlhopolčeková

Sneženie sa presunulo aj do ďalších oblastí

S pribúdajúcimi hodinami sa sneženie presúvalo ďalej smerom na juhovýchod. Snežiť preto začalo napr. v Banskej Bystrici, postupne sa pridávali aj ďalšie oblasti, najmä na severovýchode územia.

K večeru tak začalo snežiť aj v okresoch Humenné, Snina. Práve v tejto oblasti žije aj početná komunita pravoslávnych veriacich, ktorí dnes slávia Vianoce.

Na východe sa s tým spája historka, ktorá hovorí o tom, že práve ich dátum Vianoc je ten „pravý“, nakoľko majú vo väčšine prípadoch tento deň aj so snehom. Či je to pravda nevedno, ale sneženie na východ skutočne dorazilo.

V týchto chvíľach si práve na východnom Slovensku musíte dávať pozor na cestách. Vodiči sa sťažujú najmä na úsek medzi Prešovom a Humenným.