VIDEO: Turisti v Tatrách zažili chvíle hrôzy. Silný vietor ich uväznil v kabínkovej lanovke

Dominik Cenkner

Už niekoľko dní prevláda na horách nepriaznivé počasie. To je spôsobené predovšetkým silným vetrom, ktorý sa postaral aj o desivý zážitok pre skupinku turistov.

Turisti, ktorí sa včera popoludní vybrali lanovkou na Skalnaté pleso, zažili chvíle hrôzy. Pre silný vietor totiž uviazli v kabínkach, a to pomerne vysoko.

O incidente informuje portál tvnoviny.sk. A to na základe videa, ktoré sa dostalo na sociálne siete.

Video zachytáva, ako sa kvôli silnému vetru kabínková lanovka zastavila. Silné nárazy ju následne rozhojdali zo strany na stranu.

„Nás pustili do kabínky na Skalnaté pleso asi o 15:00 a po pár minútach jazdy sme pre hrozný vietor zastavili. Hore nás ťahali vyše pol hodinu v strašnom vetre, kabínka sa kývala ako hojdačka. Kabínky potom pozbierali v budovách a ostalo iba lano. Dole sme išli ratrakom a všetko šťastne skončilo,“ napísal pod video Rasťo.

Ten bol v lanovke aj so svojimi dvoma dcérami, ktoré sa od strachu rozplakali. Našťastie sa nikomu nič nestalo nakoľko správne zafungoval bezpečnostný systém.

K incidentu sa vyjadril aj zástupca zodpovednej spoločnosti

„Zhruba o 14.30 h v priebehu niekoľkých minút vietor neočakávane náhle zosilnel a automatický bezpečnostný systém kabínkové lanovky na Štart a na Skalnaté Pleso odstavil. Operátori následne minimálnou rýchlosťou dotiahli kabíny do staníc na Štarte a na Skalnatom Plese,“ vysvetlil manažér komunikácie Tatry Mountain Resorts Marián Galajda.

Vietor v tom čase podľa dostupných údajov mohol dosahovať rýchlosť cez 40 km/h. V nárazoch dokonca aj viac.

So silným vetrom pritom treba počítať aj v ďalších dňoch. A to tak v nížinách, ako aj na horách, kde bude dosahovať až silu víchrice.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Skoro jasno
24 °C / 7 °C
Žofia
Zajtra
Skoro jasno, búrky
24 °C / 4 °C
Svetozár
Piatok
Dážď
16 °C / 5 °C
Gizela
Sobota
Občasný dážď
23 °C / 5 °C
Viola
Nedeľa
Občasný dážď
23 °C / 5 °C
Gertrúda
Pondelok
Prehánky, búrky
22 °C / 6 °C
Bernard
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd