VIDEO: V Bosne krúpy ľuďom rozbíjali hlavy. Mali až 8 cm

Banja Luka Peter Minárik

Extrémne búrky sa počas uplynulého víkendu vyskytli v Bosne. Najextrémnejšie boli v sobotu v meste Banja Luka, kde dosahovali krúpy priemer až 8 cm.

Vo vlhkom a teplom vzduchu sa počas víkendu vyskytovali v Bosne intenzívne búrky. Krúpy v niektorých oblastiach spôsobili aj lokálne povodne, no najväčšie škody si vyžiadalo krupobitie, ktorými boli silné búrky sprevádzané.

V nedeľu sa vyskytovalo skôr dlhšie trvajúce krupobitie. To väčšie škody nespôsobilo, no ľudia sa utekali schovať do bezpečia po extrémnom krupobití, ktoré v sobotu zasiahlo mesto Banja Luka a jeho okolie. 

V tejto oblasti totiž padali krúpy, ktoré mali priemer až 8 cm. Obrovské krúpy ničili autá, strechy, skleníky a samozrejme aj úrodu. Krúpy dokonca rozbíjali ľuďom aj hlavy.

 

Video nájdete aj na našom Youtube kanály. 

Nemocnice museli ošetriť zhruba dvadsiatku ľudí, ktorí mali tržné rany na hlave a na tele. 

Obrovské škody hlásia poľnohospodári a majitelia autoservisov budú mať tento týždeň veľa práce. Škody sa odhadujú na niekoľko stoviek tisíc eur. 

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Skoro jasno
16 °C / -2 °C
Jaroslava
Zajtra
Polooblačno
20 °C / 1 °C
Jaroslav
Nedeľa
Skoro jasno
23 °C / 4 °C
Jarmila
Pondelok
Jasno
25 °C / 7 °C
Lea
Utorok
Jasno
26 °C / 7 °C
Anastázia
Streda
Jasno
26 °C / 6 °C
Sviatok práce
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd