VIDEO: V Bratislave sneží. Do večera môže na západe napadnúť do 5 cm snehu

Dominik Cenkner

Včera sa nám oficiálne začala meteorologická zima. Výsledkom toho je, že dnes dopoludnia sneží napr. aj v našom hlavnom meste. Sneženie by sa pritom v ďalších hodinách mohlo rozšíriť aj do ďalších oblastí.

Naša oblasť sa v piatok nachádza medzi dvoma tlakovými útvarmi. Medzi rozsiahlou a mohutnou tlakovou výšou so stredom nad centrálnym Ruskom a tlakovou nížou so stredom nad Stredomorím. 

Okrem toho k nám začal vo vyšších vrstvách ovzdušia prúdiť od juhu vlhký vzduch. To na Slovensko od juhozápadu prináša prvé zrážky. 

Na niektorých miestach ide o snehové prehánky. Deje sa tak aj v našom hlavnom meste, čo pekne zachytil aj náš čitateľ Michal na svojom videu.

Snežiť bude aj na ďalších miestach

So zrážkami v nasledujúcich hodinách treba počítať na viacerých miestach západného i stredného Slovenska. Ako inak bude platiť, čím vyššie položené miesto, tým pravdepodobnejšie je, že tam bude snežiť. 

Sneženie sa vyskytne tak v Bratislavskom, ako aj Žilinskom, Trenčianskom či Banskobystrickom kraji. Napadnúť by mohlo do 5 cm snehu. 

Hlavne k večeru, keď teploty začnú klesať, si preto na cestách dávajte obzvlášť pozor. Počasie by totiž mohlo situáciu skomplikovať.

Cez víkend sa oteplí

Aj keď by sme si sneženie priali aj v ďalších dňoch, v súvislosti s blížiacim sa víkendom, opak bude pravdou. Už zajtra sa totiž oteplí.

Maximálne denné teploty v sobotu vystúpia do +7 °C, v nedeľu bude ešte o niečo teplejšie. Do našej oblasti sa začne dostávať teplejší vzduch od juhu, vďaka ktorému môžu teploty stúpať až k +10 °C.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Dážď
10 °C / 2 °C
Juraj
Zajtra
Prehánky
12 °C / 0 °C
Marek
Piatok
Občasný dážď
17 °C / -1 °C
Jaroslava
Sobota
Polooblačno
20 °C / 1 °C
Jaroslav
Nedeľa
Polooblačno
23 °C / 4 °C
Jarmila
Pondelok
Polooblačno
25 °C / 5 °C
Lea
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd