Vietor na Slovensku silnie. Víchrica dorazí po 12:00

Vietor na Slovensku silnie. Víchrica dorazí po 12:00
Peter Minárik

Dnes nás čaká poriadne nepriaznivé počasie. Počasie sa zhorší najmä krátko popoludní, kedy cez naše územie začne postupovať studený front, na čele ktorého sa očakávajú najsilnejšie nárazy vetra.

Víchrica Sabine sa nezadržateľne blíži aj na naše územie. V noci začala ovplyvňovať počasie v oblasti Beneluxu a v Nemecku a vietor už začína silnieť aj na našom území. To najsilnejšie však ešte len príde.

Najsilnejšie nárazy vetra nás čakajú na čele studeného frontu. Ten sa v týchto chvíľach nachádza na nemecko-českom pohraničí a počas nasledujúcich desiatok minút postúpi Prahou. Predpoludním začne postupovať nad Moravu a krátko pred 12:00 bude na slovensko-českých hraniciach. Cez naše územie začne postupovať po 12:00.

Ako začne front postupovať, tak spoločne s tým začne na našom území silnieť vietor. Vietor je už teraz dosť silný na mnohých miestach a popoludní ešte zosilnie, no najvýraznejší nárast intenzity vetra budeme môcť padať na západnom Slovensku.

Vietor najskôr zosilnie na Záhorí a okolo 13:00 by mal silnieť v okolí Bratislavy. Okolo 14:00 až 15:00 sa očakávajú najsilnejšie nárazy aj v ďalších častiach Podunajskej nížiny a výraznejšie by mal vietor slabnúť až po 18:00. Vietor by mohol presiahnuť rýchlosť až 100 km/h.

Blížiace sa zosilňovanie vetra bude badateľné na radarových záberoch, nakoľko k ním bude dochádzať na čele studeného frontu, ktorý bude sprevádzaný aj silnejšími zrážkami a môžu sa objaviť aj búrky. Na fronte sa totiž vytvára tzv. squall-line, ktorá je viditeľná v podobe línie.

Aktuálny radarový záber a čelo postupujúceho studeného frontu môžete sledovať TU.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Skoro jasno
16 °C / -2 °C
Jaroslava
Zajtra
Polooblačno
20 °C / 1 °C
Jaroslav
Nedeľa
Skoro jasno
23 °C / 4 °C
Jarmila
Pondelok
Jasno
25 °C / 7 °C
Lea
Utorok
Jasno
26 °C / 7 °C
Anastázia
Streda
Jasno
26 °C / 6 °C
Sviatok práce
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd