Vietor v noci strhával strechy a vyvracal stromy. Veterno bude naďalej

Peter Minárik

Príchod studeného frontu priniesol na naše územie silný nárazový vietor. Ten počas noci spôsoboval predovšetkým na západe Slovenska množstvo problémov. Veterno bude aj dnes.

Slovensko počas uplynulej noci zažilo veľmi veterné počasie. Príchod studeného frontu priniesol na naše územie výraznú zmenu, ktorá najviac prekvapila silným vetrom.

Vietor počas večera a celej noci úradoval predovšetkým na západe Slovenska, kde spôsoboval aj materiálne škody. Veterno však bude aj naďalej.

Vietor dosiahol 90 km/h.

Najsilnejšie nárazy vetra sa na našom území vyskytovali do polnoci. V Bratislave bol na letisku zaznamenaný náraz až 87 km/h. Na ďalších miestach západného Slovenska sa nárazy pohybovali od 50 do 70 km/h.

Veterné počasie čaká naše územie aj počas dnešného dňa, no už sa neočakáva, že by mal silný vietor spôsobovať materiálne škody. Na našom území sa očakávajú nárazy s rýchlosťou okolo 50 km/h, no veternejšie bude vo Východoslovenskej nížine.

Hasiči mali cez 20 výjazdov

Noc naplno zamestnala hasičov, predovšetkým v Bratislavskom kraji. V dôsledku silného vetra mali hasiči do utorkového rána celkovo 26 výjazdov.

Pri bratislavských výjazdoch išlo najmä o odstraňovanie popadaných stromov z cestných komunikácií, elektrických vedení a zo zaparkovaných vozidiel.

V niekoľkých prípadoch zasahovali pri strhnutých strechách z budov, čo bol príklad napríklad v Chorvátskom Grobe, kde silný vietor strhol strechu školy.

Najvážnejší incident sa stal na križovatke ulíc Einsteinova a Dolnozemská, kde došlo z dôvodu silného nárazového vetra k pádu stromu na vozidlo zn.Toyota. Jeho vodička utrpela pri tejto nehode ľahké zranenia.

Vietor teda v nasledujúcich hodinách zoslabne, ale veterno bude naďalej a to až do štvrtka.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Prehánky
12 °C / -3 °C
Jela
Zajtra
Občasný dážď
13 °C / -4 °C
Marcel
Nedeľa
Prehánky
13 °C / -4 °C
Ervín
Pondelok
Prehánky
13 °C / -3 °C
Slavomír
Utorok
Prehánky
12 °C / -3 °C
Vojtech
Streda
Občasný dážď
13 °C / -2 °C
Juraj
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd