Víkend bude slnečný a pekelne horúci. Teploty pôjdu k +35 °C. V Európe až k +40 °C

Peter Minárik

Po búrlivom týždni nás čaká extrémne horúci víkend, pri ktorom budú teploty v Európe lámať hranicu až +40 °C. Mimoriadne teplo bude počas víkendu aj na našom území.

Pracovný týždeň, ktorý sa končí priniesol na naše územie premenlivé počasie. Vyskytli sa slnečné dni, no tie boli prerušované búrkami. Po včerajšom prechode studeného frontu, ktorý priniesol výrazné búrky sa dnes ochladí.

Do našej oblasti prenikol chladnejší vzduch, ktorý spôsobí, že dnešné teploty sa na severe budú pohybovať len okolo +20 °C a na juhu okolo +25 °C.

Počas víkendu však budeme potrebovať klimatizácie a ventilátory. Víkend totiž bude slnečný a predovšetkým mimoriadne teplý.

Európu čakajú štyridsiatky

Počasie v Európe aktuálne ovplyvňuje tlaková výš a po jej zadnej strany prúdi od juhozápadu z Afriky nad západnú Európu veľmi teplý vzduch.

Vďaka nemu sa dnes a zajtra očakávajú v Španielsku, či vo Francúzsku teploty, ktoré by mohli atakovať až hranicu +40 °C. Dokonca aj v Londýne by mohli teploty prekonať úroveň +30 °C, čo sú veľmi nezvyčajné teploty.

Tlaková výš sa počas soboty presunie smerom nad Balkán a teplý vzduch sa tak dostane do ďalších častí Európy a to vrátane Slovenska, kde bude taktiež pekelne horúco.

V nedeľu bude až +35 °C

Sobota ešte prinesie na naše územie teploty v rozmedzí +25 až +30 °C. Na oblohe zavládne prevažne jasné až polooblačné počasie. Čaká nás tak príjemná sobota.

Nedeľa však už taká príjemná nebude. Teplý, africký vzduch zavíta na celé naše územie a prinesie teploty, ktoré sa vyšplhajú na +28 až +35 °C.

Nedeľa tak bude mimoriadne teplá, no horúčavy budú len dvojdňové. Teplo bude aj v pondelok, no popoludní nás schladí ďalší front s búrkami.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Skoro jasno
16 °C / -2 °C
Jaroslava
Zajtra
Polooblačno
20 °C / 1 °C
Jaroslav
Nedeľa
Skoro jasno
23 °C / 4 °C
Jarmila
Pondelok
Jasno
25 °C / 7 °C
Lea
Utorok
Jasno
26 °C / 7 °C
Anastázia
Streda
Jasno
26 °C / 6 °C
Sviatok práce
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd