Víkend bude slnečný a teplý. Vrátia sa tropické teploty

Ľubomír Franko

Po výraznejšom ochladení, ktoré zasiahlo najmä západnú polovicu územia, sa očakáva návrat tropických teplôt. Záver týždňa bude slnečný, s tropickými teplotami.

Počasie v strednej Európe ovplyvnil zvlnený studený front. Ten sa ešte začiatkom tohto týždňa dostal v plytkej brázde nízkeho tlaku vzduchu aj nad naše územie. 

Studený front priniesol ochladenie najmä na západ a sever Slovenska, v stredu sa prechodne ochladilo už aj na východe. Na juhu stredného Slovenska sú teploty stále relatívne vysoké, dnes dosiahli až do +27 °C.

Nad územie strednej Európy sa počas stredy rozšírila od západu tlaková výš. Tá by mala zmohutnieť a po jej zadnej strane postupne začne prúdiť do Európy teplejší vzduch.

Tlaková výš sa začne naplno prejavovať na našom území už v priebehu štvrtku, kedy sa oblačnosť zmenší. V piatok a cez víkend očakávame už málo oblačné počasie.

Teploty dosiahnu už počas štvrtku +23 až +30 °C, podobne tomu bude aj v piatok. Cez víkend sa ešte mierne oteplí a najmä na juhozápade môže byť až do +33 °C.

Letné počasie sa tak na Slovensko vráti a ďalšie ochladenie sa zatiaľ nečrtá. Môžeme predpokladať, že slnečno bude nie len počas víkendu, no takisto aj začiatkom ďalšieho týždňa.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Skoro jasno
11 °C / -5 °C
Jozef
Zajtra
Skoro jasno
14 °C / -6 °C
Víťazoslav
Štvrtok
Občasný dážď
16 °C / -2 °C
Blahoslav
Piatok
Zamračené
14 °C / 2 °C
Beňadik
Sobota
Občasný dážď
14 °C / 2 °C
Adrián
Nedeľa
Dážď
11 °C / 2 °C
Gabriel
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd