Víkend prinesie upršané počasie. Daždivá bude najmä nedeľa

Peter Minárik

Blížiaci sa víkend prinesie na naše územie opäť veľa zrážok. Počasie bude pod vplyvom oblasti nižšieho tlaku a predovšetkým nedeľa bude daždivá.Po

Synoptická situácia je v našej oblasti naďalej veľmi podobná už niekoľko dní. Nad severozápadnou časťou Európy sa udržiava tlaková výš a súčasne sa nad východnou Európou bude rozkladať oblasť nižšieho tlaku.

Medzi týmito dvoma tlakovými útvarmi prúdi do našej oblasti od severu chladnejší a vlhší vzduch, vďaka ktorému sa v našej oblasti vyskytuje množstvo prehánok.

Sychravé počasie nás neminie ani nasledujúce dni. Zatiaľ čo sobota bude veľmi podobná ako uplynulé dni s prehánkami a s teplotami, ktoré sa môžu dostať nad hranicu 20 °C, tak v nedeľu nás čaká oveľa viac zrážok.

Počasie totiž bude ovplyvňovať oklúzny front spolu s tlakovou nížou a ešte počas noci na nedeľu sa nad naše územie od severovýchodu nasunie výrazné zrážkové pole. 

To prinesie na mnohé miesta nášho územia veľa zrážok, pričom najvýdatnejšie zrážky prídu na sever a východ Slovenska, kde by mohlo napršať aj viac ako 30 mm zrážok.

Nedeľa naviac bude chladná a teploty neprekročia hranicu 20 °C. Nedeľa tak bude ako stvorená na relax v pohodlí domova.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Skoro jasno
11 °C / -5 °C
Jozef
Zajtra
Skoro jasno
14 °C / -6 °C
Víťazoslav
Štvrtok
Občasný dážď
16 °C / -2 °C
Blahoslav
Piatok
Zamračené
14 °C / 2 °C
Beňadik
Sobota
Občasný dážď
14 °C / 2 °C
Adrián
Nedeľa
Dážď
11 °C / 2 °C
Gabriel
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd