Vlna horúčav pokračuje: Do konca týždňa vystúpia teploty až do +35 °C

Veronika Salayová

Utorok odštartoval vlnu horúcich letných dní na našom území. V stredu teploty na mnohých miestach prekročili hranicu +30 °C a nasledujúce dni budú ešte teplejšie.

Počas stredy teploty na viacerých staniciach prekročili hranicu +30  °C. Najteplejšie bolo v Slovenskom Grobe, kde teplota v poobedňajších hodinách vystúpila na +31  °C. 

Počas štvrtku bude počasie na našom území ovplyvňovať oblasť vyššieho tlaku vzduchu. Od severu až severovýchodu bude zasahovať nad našu oblasť okraj tlakovej výše a súčasne zosilnie od západu prílev teplého vzduchu.

Štvrtok prinesie jasné až polooblačné počasie s bezvetrím, prípadne len veľmi slabým vetrom, a bez zrážok.

Maximálna denná teplota sa bude pohybovať v rozmedzí od +28 °C do +33 °C, na severe bude o niekoľko stupňov chladnejšie.

Každým dňom o kúsok teplejšie

Vlna horúčav sa tak na Slovensku štvrtkom rozbieha naplno. V piatok prinesie so sebou ešte vyššie teploty, a to od 29 až 34 °C a opäť bez zrážok s jasným počasím. 

Horúčavy by mali vydržať celý víkend, kedy teploty vystúpia až na tropických +35 °C, a tak si všetci milovníci horúčav prídu na svoje.

Avšak počas soboty a nedele hrozia ojedinele aj prehánky a búrky, ktoré môžu schladiť horúci deň. 

Vývoj teplôt deň za dňom môžete sledovať  TU

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Skoro jasno
16 °C / -2 °C
Jaroslava
Zajtra
Polooblačno
20 °C / 1 °C
Jaroslav
Nedeľa
Skoro jasno
23 °C / 4 °C
Jarmila
Pondelok
Jasno
25 °C / 7 °C
Lea
Utorok
Jasno
26 °C / 7 °C
Anastázia
Streda
Jasno
26 °C / 6 °C
Sviatok práce
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd