Vonku sa bude otepľovať. V sobotu opäť +30 °C

Ľubomír Franko

Uplynulé dni nám počasie pripomínalo skôr jeseň ako stred leta. Teploty bolo len na juhozápade Slovenska, kde teploty dosahovali až do +28 °C. Počasie sa zmení a oteplí sa postupne aj na zvyšku územia. 

V uplynulých dňoch k nám od severu prenikal chladnejší a vlhký vzduch, v ktorom sa tvorili početné zrážky. Na severe sa teploty pohybovali len od +15 do +18 °C, zatiaľčo na juhozápade sa šplhali až k +28 °C.

Už dnes sa od západu rozšíri nad naše územie od západu tlaková výš. Nad naše územie tak prenikne o niečo teplejší vzduch, no čo je podstatné, chladné severné prúdenie výrazne zoslabne. Zároveň sa zmenší aj oblačnosť a teploty tak pôjdu nahor.

Dnes ešte na severe najmä dopoludnia očakávame oblačné počasie so zrážkami, no popoludní sa vyčasí aj tu. V sobotu očakávame polooblačné počasie, popoludní postúpi od západu nad naše územie výšková tlaková níž, ktorá najmä na západ môže priniesť silné búrky.

Maximálne denné teploty dosiahnu dnes +21 až +27 °C, na severe bude ešte chladnejšie, z dôvodu dopoludňajších zrážok. V sobotu bude teplejšie už na celom území, teploty dosiahnu +24 až +30 °C. 

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Skoro jasno
11 °C / -5 °C
Jozef
Zajtra
Skoro jasno
14 °C / -6 °C
Víťazoslav
Štvrtok
Občasný dážď
16 °C / -2 °C
Blahoslav
Piatok
Zamračené
14 °C / 2 °C
Beňadik
Sobota
Občasný dážď
14 °C / 2 °C
Adrián
Nedeľa
Dážď
11 °C / 2 °C
Gabriel
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd