Vonku sa oteplí. Teploty pôjdu nahor, v nížinách bude až do +8 °C

Vonku sa oteplí. Teploty pôjdu nahor, v nížinách bude až do +8 °C
Ľubomír Franko

Naše územie sa momentálne nachádza v studenom a vlhkom severnom prúdení. Už od utorku sa ale oteplí a teploty pôjdu nahor. Teploty môžu dosiahnuť počas nasledujúceho týždňa až do +8 °C. 

Dnes boli teploty na našom území podpriemerné. Ráno bolo chladné a teploty v dolinách a kotlinách klesali aj pod -10 °C. Chladná bude aj nasledujúca noc, no počas najbližších dní sa oteplí.

Teplý vzduch dorazí na naše územie po zadnej strane tlakovej výše, ktorej stred sa bude presúvať cez strednú Európu ďalej nad Balkánsky polostrov. Teplota v hladine 850 hPa (cca 1500) momentálne dosahuje okolo -10 °C, postupne sa v tejto výške oteplí až na viac ako +5 °C. 

Vzduch bude nad našim území najteplejší na Silvestra. V pondelok očakávame teploty stále okolo 0 °C, no v utorok bude už od +2 do +8 °C. V stredu sa prechodne ochladí, no citeľne len na severe, kde teploty klesnú opäť na nulu. Na zvyšku územia bude od +1 do +4 °C. 

Od štvrtku (2.1.) budú teploty na túto ročnú dobu vysoké. Maximálne denné teploty budú dosahovať od +2 do +8 °C. Podobne teplo by malo byť približne do 5. januára, kedy sa očakáva opäť výraznejšie ochladenie.

Po 5. januári by sa teplota mala dostať nad alebo aj pod dlhodobý priemer a môžeme opäť rátať aj so snežením a chladnejšími ránami.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Prehánky, búrky
25 °C / 5 °C
Lesana
Zajtra
Prehánky, búrky
23 °C / 5 °C
Hermína
Utorok
Prehánky, búrky
24 °C / 6 °C
Monika
Streda
Prehánky
21 °C / 4 °C
Ingrida
Štvrtok
Polooblačno
23 °C / 6 °C
Roland
Piatok
Oblačno
23 °C / 4 °C
Viktória
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd