Výborný úlovok slovenského fotografa: Z Humenného až na Tatry

Veronika Salayová

Slovenskému fotografovi Milanovi Bališinovi sa podaril výborný úlovok. Podarilo sa mu odfotografovať Vysoké Tatry z Humenného.

Diaľková fotografia Milana Bališina vznikla v piatok 10. apríla. Na diaľkové fotografovanie boli v tento deň veľmi dobré poveternostné podmienky.

Vysoké Tatry zachytil z humenskej Kalvárie. Vzdialenosť medzi Humenným a Vysokými Tatrami je vzdušnou čiarou približne 130 km. 

Na svojej fotografii Bališin zachytil Kežmarský štít, vzdialený 125,5 km; Lomnický štít, vzdialený 125,9 km; Jahňací štít, vzdialený 126,9 km; Prostredný hrot, vzdialený 127 km; a Kolový štít, ktorý bol 127,3 km.

Najďalej bolo dovidieť na vzdialenosť 129,1 km na časť Tatier, ktorá je najviac smerom na západ od miesta pozorovania. Tam sa nachádza Malý Javorový štít.

Pozorovateľ Milan Bališin odfotil z humenskej Kalvárie aj Slanské vrchy, ktoré zachytil na panoramatickej snímke vo fotogalérii.

Milanovi Bališinovi sa už v minulosti viackrát podarilo zachytiť veľmi dobré úlovky v podobe diaľkových fotografií.

Napríklad zachytil Gutínske vrchy v Rumunsku z Vihorlatu, vzdialenosť vzdušnou čiarou bola 173,2 km, alebo z Bukovských vrchov zachytil Veľkú Vápenicu v Nízkych Tatrách, vzdialenosť 180,1 km. 

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Zamračené
15 °C / -1 °C
Vojtech
Zajtra
Dážď
10 °C / 2 °C
Juraj
Štvrtok
Prehánky
12 °C / 0 °C
Marek
Piatok
Občasný dážď
17 °C / -1 °C
Jaroslava
Sobota
Polooblačno
20 °C / 1 °C
Jaroslav
Nedeľa
Polooblačno
23 °C / 4 °C
Jarmila
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd