Vyskytujú sa snehové búrky. Prvý blesk roka udrel pri Martine

Vyskytujú sa snehové búrky. Prvý blesk roka udrel pri Martine
Peter Minárik

Na postupujúcom studenom fronte, ktorý cez naše územie postupuje od severu sa tvoria dokonca aj búrky. Tie priniesli niekoľko bleskov.

Na mnohých miestach nášho územia naďalej sneží, pričom v polohách pod 300 m n.m. prevažne prší a takto by to malo byť minimálne do zajtrajšieho rána.

V noci sa naďalej budú vyskytovať zrážky, ktoré budú ustávať až ráno.

Postupujúci studený front však priniesol aj búrky, ktoré sú veľmi zaujímavé. Už dopoludnia sa búrky vyskytovali na severe Nemecka a v Poľsku. Aktuálne sa vyskytujú búrky aj v našom okolí a prvý blesk udrel aj na našom území.

Bleskový úder bol zaznamenaný v blízkosti Martina. Ide tak o prvý blesk tohto roka. Tento blesk sa vyskytol pri snežení. Ide tak o snehovú búrku.

O čosi bleskovo aktívnejšie sú búrky v okolitých krajinách, Na juhu Poľska udrelo pri búrke 9 bleskov a aktuálne najčerstvejšie dáta prichádzajú z Rakúska, kde udrelo už 12 bleskov, pričom len nad centrom Viedne udrelo 5 bleskov.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Skoro jasno
23 °C / 2 °C
Miroslav
Zajtra
Jasno
25 °C / 6 °C
Vieroslava
Nedeľa
Jasno
24 °C / 7 °C
Benjamín
Pondelok
Skoro jasno, prehánky
23 °C / 10 °C
Hugo
Utorok
Občasný dážď
15 °C / 4 °C
Zita
Streda
Prehánky
17 °C / 1 °C
Richard
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd