Vysoké teploty končia. Front je už v Nemecku, teploty klesajú

Vysoké teploty končia. Front je už v Nemecku, teploty klesajú
Ľubomír Franko

Výrazné ochladenie k nám prinesie studený front. Ten sa momentálne nachádza v oblasti Nemecka, kde prináša dážď, no najmä výraznejšie ochladenie. Teploty výrazne klesnú aj u nás a to už čoskoro. 

Výrazný studený front sa momentálne tiahne od Francúzska, cez stredné Nemecko až nad sever Poľska. Do Nemecka prináša ochladenie, ktoré je aj výrazné. Na severe krajiny sa zatiaľ ochladilo o 5 až 8 °C. 

Približná poloha studeného frontu
Približná poloha studeného frontu

Výrazné ochladenie dorazí aj na naše územie. Studený, pôvodom arktický vzduch dorazí počas noci na zajtra a prejaví sa spočiatku najmä na severe územia.

Ochladenie sa postupne prejaví aj na Záhorí a na Spiši, neskôr v priebehu popoludnia prenikne chladný vzduch aj do Podunajskej nížiny a na východ Slovenska. 

Juh ešte ostane teplejší, keďže hory chladný vzduch zadržia.

Maximálne denné teploty dosiahnu od +7 až +13 °C na západe, severe a východe po +14 až +18 °C dolinách Banskobystrického kraja a na juhu stredného Slovenska. 

Maximálne denné teploty v pondelok
Maximálne denné teploty v pondelok

V utorok bude ešte chladnejšie, s dennými maximami od +3 °C na severe, po +9 °C na juhu západného Slovenska a na juhu stredného Slovenska. 

Výrazné ochladenie vyvoláva pocit, že teploty budú hlboko pod priemerom. V skutočnosti sa ale ochladí len na slabý podpriemer a následne teploty vystúpiy na priemerné hodnoty.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Prehánky, búrky
23 °C / 6 °C
Monika
Zajtra
Prehánky
18 °C / 6 °C
Ingrida
Štvrtok
Polooblačno
23 °C / 6 °C
Roland
Piatok
Skoro jasno
20 °C / 3 °C
Viktória
Sobota
Polooblačno
21 °C / 4 °C
Blažena
Nedeľa
Prehánky, búrky
22 °C / 7 °C
Pankrác
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd