Začiatok mája je búrlivý. Padajú aj krúpy

Veronika Sádovská

Už od rána sa nad našim územím rozširuje oblačnosť a pribúdajú zrážky. Miestami sa tvoria aj búrky. Tie priniesli už aj krupobitie.

Máj začal búrkami. Už od skorého rána, približne od 5. hodiny, vznikali na našom území prvé búrky. A vznikajú aj naďalej.

Postupne príchodom zvlneného studeného frontu oblačnosť a zrážky postúpili zo západu na celé naše územie. Zrážky však nie sú trvalé, miestami však môžu byť intenzívne.

Zatiaľ spadlo počas noci a dnešného dopoludnia do 15 mm zrážok. Najviac na krajnom východe v Podhorodi - až 15,2 mm. Na strednom a západnom Slovensku spadlo do 10 mm zrážok. Pravdepodobne tieto čísla ešte porastú.

V okolí Jasova už dnes zaznamenali búrky a aj krupobitie, konkrétne v obci Debraď. Ďalšie búrky sa aktuálne nachádzajú na juhovýchode pri hranici s Maďarskom. Búrky prinášajú krúpy nielen na naše územie, ale aj takmer do celej Európy.

Aktuálnu polohu zrážok a búrok nájdete tu.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Polooblačno
20 °C / 1 °C
Jaroslav
Zajtra
Skoro jasno
23 °C / 4 °C
Jarmila
Pondelok
Jasno
25 °C / 7 °C
Lea
Utorok
Jasno
26 °C / 7 °C
Anastázia
Streda
Jasno
26 °C / 6 °C
Sviatok práce
Štvrtok
Skoro jasno, búrky
26 °C / 7 °C
Žigmund
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd