Začiatok týždňa prinesie ojedinelé prehánky či búrky a teploty do +29 °C

Dominik Cenkner

Víkend ako zvyčajne zbehol rýchlo a my sme sa zobudili do nového pracovného týždňa. Aj keď pondelky väčšina pracujúcich nemá rada, ten dnešný sa aspoň ponesie v duchu pekného počasia.

Počasie u nás počas noci ovplyvňoval studený front, ktorý prešiel cez našu oblasť ďalej smerom na východ. Za ním sa nad strednou Európou bude počas dnešného dňa nachádzať oblasť vyššieho tlaku vzduchu.

Pondelok tak so sebou prinesie prevažne malú, len prechodne zväčšenú oblačnosť. Ojedinele, najmä na Gemeri, treba počítať s prehánkami.

Výnimočne sa môžu vyskytnúť aj búrky. Oproti včerajšku ich však bude výrazne menej.

Ráno sa môže ojedinele vyskytnúť hmla alebo nízka oblačnosť. Na cestách preto jazdite opatrne.

Teploty a počasie v ďalších dňoch

Maximálna denná teplota sa dnes bude pohybovať v rozmedzí od +25 °C do +29 °C. Ako zvyčajne, miestami bude aj chladnejšie.

Týkať sa to bude najmä Žilinského kraja, Spiša, Šariša a Horehronia. Tam teploty vystúpia do +23 °C.

Fúkať bude prevažne severozápadný vietor rýchlosťou 2 až 7 m/s. Počas dňa bude slabnúť a fúkať bude len premenlivý vietor.

Počasie počas tohto týždňa sa výraznejšie meniť nebude. Maximálne teploty sa budú pohybovať okolo +30 °C a počítať bude treba aj s prehánkami či búrkami.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Búrky
25 °C / 5 °C
Gertrúda
Zajtra
Prehánky, búrky
25 °C / 6 °C
Bernard
Utorok
Prehánky, búrky
25 °C / 7 °C
Zina
Streda
Prehánky, búrky
26 °C / 7 °C
Júlia
Štvrtok
Polooblačno
26 °C / 8 °C
Želmíra
Piatok
Prehánky, búrky
25 °C / 7 °C
Ela
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd