Začína séria slnečného počasia. Teploty budú stúpať

Peter Minárik

Naše územie čaká v nasledujúcich dňoch veľmi slnečné a teplé počasie. Počasie totiž začne ovplyvňovať rozsiahla tlaková výš, ktorá sa postará o to, že v nasledujúcich dňoch nás čaká doslova nudné počasie. Stále totiž bude slnečno.

Začiatok apríla nepriniesol na Slovensko žiadne vrtochy počasia. Naopak, zavládlo stabilné počasie, ktoré sa tu udrží niekoľko dní. Situáciu totiž bude mať pod kontrolou rozsiahla tlaková výš. 

Tá zapríčiní, že nás v nadchádzajúcich niekoľkých dňoch čaká stabilné, slnečné počasie. Stred tejto tlakovej výše sa totiž začne presúvať od západu cez vnútrozemie Európy nad Pobaltie. Tento presun by mal trvať zhruba do konca týždňa.

Znamená to to, že až keď sa stred tlakovej výše presunie nad Pobaltie, čiže za naše územie, tak sa do našej oblasti otvorí výrazné, teplé južné prúdenie, vďaka ktorému začnú teploty stúpať poriadne vysoko.

Ešte tento týždeň by sa maximálne denné teploty mali na našom území pohybovať od +7 do +15 °C, ale výraznejšie sa oteplí až v budúcom týždni. Teploty by mali prekonať hranicu +15 °C a v priebehu druhej polovice budúceho týždňa dokonca aj hranicu +20 °C.

Súčasne by sa mali zmierniť aj nočné teploty. Až do konca týždňa sa ešte očakávajú mrazy, no v budúcom týždni by už teploty nemali klesať pod bod mrazu.

Pred nami je tak viac ako týždeň slnečného a postupne teplého počasia. Ako to bude vyzerať deň po dni si pozrite TU.

 

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Dážď
10 °C / 2 °C
Juraj
Zajtra
Prehánky
12 °C / 0 °C
Marek
Piatok
Občasný dážď
17 °C / -1 °C
Jaroslava
Sobota
Polooblačno
20 °C / 1 °C
Jaroslav
Nedeľa
Polooblačno
23 °C / 4 °C
Jarmila
Pondelok
Polooblačno
25 °C / 5 °C
Lea
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd