Začína silnieť vietor. Dopoludnia sa ešte rozbesní

Začína silnieť vietor. Dopoludnia sa ešte rozbesní
Peter Minárik

Od západu začína na našom území naberať na svojej intenzite vietor. Ten bude na západe najsilnejší okolo poludnia, kedy môže páchať aj škody.

Okrem výdatného dažďa a sneženia dnes bude počasie komplikovať aj veľmi silný vietor. Ten už v týchto chvíľach začína od západu na našom území silnieť.

Ešte dopoludnia sa poriadne rozfúka na západe nášho územia, kde postupne dosiahnu nárazy silu až do 30 m/s, čo sú nárazy o sile orkánu.

Najsilnejší vietor sa očakáva v okrese Malacky a v oblasti Bratislavy. Pozor však aj v oblasti Malých Karpát, kde nárazy vetra môžu prekonávať aj hranicu 30 m/s. Veterno bude aj v Podunajskej nížine, kde nárazy vetra dosiahnu rýchlosť okolo 25 m/s.

Po 15:00 začne postupne vietor od západu slabnúť, no naopak na strednom a východnom Slovensku začne naberať na sile. Fúkať bude predovšetkým na horách. Na hrebeňoch Vysokých a Nízkych Tatier bude vietor dosahovať nárazy až okolo 40 m/s, čiže nárazy o sile orkánu. 

V oblasti Východného Slovenska začne vietor silnieť predovšetkým k večeru. Vo Východoslovenskej nížine môže vietor taktiež dosahovať nárazy o sile 25 m/s. 

Vietor však tak skoro neutíchne. Už zajtra sa opäť poriadne rozfúka.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Prehánky
12 °C / -3 °C
Jela
Zajtra
Občasný dážď
13 °C / -4 °C
Marcel
Nedeľa
Prehánky
13 °C / -4 °C
Ervín
Pondelok
Prehánky
13 °C / -3 °C
Slavomír
Utorok
Prehánky
12 °C / -3 °C
Vojtech
Streda
Občasný dážď
13 °C / -2 °C
Juraj
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd