Zajtra nám hrozia silnejšie búrky. Pozrite si kde ich čakať

Zajtra nám hrozia silnejšie búrky. Pozrite si kde ich čakať
Ľubomír Franko

Počas zajtrajšieho dňa bude naše územie ovplyvňovať zvlnený studený front. Budú sa na ňom tvoriť búrky, ktoré môžu byť aj intenzívne.

Už dnes ovplyvňuje počasie v Česku zvlnený studený front. Ten tam prináša zrážky a vyskytujú sa tam aj búrky. Predfrontálne prehánky sa vo vlhkom vzduchu tvoria aj na našom území a to najmä v Žilinskom kraji.

Front sa bude počas noci presúvať ďalej nad naše územie. Počas noci by sa mali zrážky vyskytovať len ojedinele a to najmä v severnej polovici Slovenska.

Zajtra očakávame na celom území oblačné počasie. Spočiatku môže byť na juhu a východe ešte slnečno, no popoludní sa začnú tvoriť prehánky a búrky, ktoré môžu byť aj intenzívne.

V prízemnej vrstve atmosféry začne prúdiť od severu chladnejší vzduch, ktorý bude obtekať pohoria. Za pohoriami sa budú vetry spájať a vytvoria tak vzostupné prúdy.

Na juhu Banskobystrického kraja,na Gemeri, Spiši a na juhu východného Slovenska budú preto panovať podmienky na vznik búrok. Vo výraznej dynamike sa budú formovať do väčších celkov a priniesť môžu najmä prívalové zrážky, ojedinele aj krupobitie. 

Búrky by sa mali začať tvoriť už tesne predpoludním a vyskytovať sa budú do večerných hodín. 

Sever a západ Slovenska by sa medzitým mali dostať do pásma chladnejšieho, zafrontálneho vzduchu. Teploty tam budú dosahovať od +18 do +23 °C. Pri oblačnej oblohe sa tieto oblasti zbavia dusna a vzduch bude čistejší.

V tom istom čase bude ale na juhu a východe Slovenska od +24 do +33 °C, na juhu východného Slovenska to bude až do +36 °C.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Skoro jasno
11 °C / -5 °C
Jozef
Zajtra
Skoro jasno
14 °C / -6 °C
Víťazoslav
Štvrtok
Občasný dážď
16 °C / -2 °C
Blahoslav
Piatok
Zamračené
14 °C / 2 °C
Beňadik
Sobota
Občasný dážď
14 °C / 2 °C
Adrián
Nedeľa
Dážď
11 °C / 2 °C
Gabriel
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd