Zajtra príde prudké ochladenie. Hrozia mrazy a na horách sneh

Zajtra príde prudké ochladenie. Hrozia mrazy a na horách sneh
Peter Minárik

Do našej oblasti mieri veľmi prudké ochladenie, ktoré ukončí sériu teplého počasia, ktorá aktuálne na našom území prevláda. Ochladenie prinesie so sebou aj ranné mrazy, či sneh na hory.

Po slnečnom a teplom víkende nás čaká ešte dnešné slnečné ráno, no postupne sa počasie začne v priebehu dňa na našom území meniť.

Ovplyvňovať nás totiž začne studený front, ktorý už dopoludnia začne od severu nad naše územie nasúvať oblačnosť a v priebehu zajtrajšieho dňa nás čakajú aj zrážky. Tie však dorazia najmä na sever nášho územia a nebudú príliš výrazné.

Čo bude najpodstatnejšie v kombinácii so studeným frontom, ktorý nás čaká je ochladenie. Ešte dnes nás čakajú príjemné teploty, ktoré na juhu môžu vystúpiť aj nad hranicu +25 °C. Teploty, ktoré nás dnes čakajú budú nad hranicou dlhodobého normálu.

dnešné popoludňajšie teplotné anomálie
dnešné popoludňajšie teplotné anomálie

Už zajtra k nám však sa studeným frontom začne prúdiť studený vzduch, v dôsledku ktorého začnú teploty výrazne klesať.

V porovnaní s dnešným dňom budú zajtrajšie teploty o niekoľko stupňov nižšie.

rozdiel zajtrajšej a dnešnej teploty
rozdiel zajtrajšej a dnešnej teploty

Maximálne denné teploty sa budú zajtra pohybovať len od +15 až +22 °C a v stredu, kedy ochladenie bude najvýraznejšie sa maximálne denné teploty budú pohybovať len od +7 °C na severe po +17 °C na juhu územia.

Spolu s dennými teplotami poklesnú aj tie nočné. Tie budú klesať k nule a v dolinách a v kotlinách by pri vyjasnení a utíšení vetra môžu poklesnúť teploty aj pod bod mrazu.

Vzduch, ktorý k nám bude prúdiť bude pôvodom z Arktídy a vo Vysokých Tatrách sa môže vyskytnúť aj sneženie, ktoré môže priniesť zopár centimetrov čerstvého snehu.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Skoro jasno
11 °C / -5 °C
Jozef
Zajtra
Skoro jasno
14 °C / -6 °C
Víťazoslav
Štvrtok
Občasný dážď
16 °C / -2 °C
Blahoslav
Piatok
Zamračené
14 °C / 2 °C
Beňadik
Sobota
Občasný dážď
14 °C / 2 °C
Adrián
Nedeľa
Dážď
11 °C / 2 °C
Gabriel
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd