Zajtra ráno dorazí vlna hustého sneženia. Pozrite si kde bude snežiť

Zajtra ráno dorazí vlna hustého sneženia. Pozrite si kde bude snežiť
Ľubomír Franko

Počas noci dorazí nad naše územie frontálna vlna. Tá prinesie intenzívny dážď, na severe bude husto snežiť. Napadne aj viac ako 30 centimetrov.

Počas noci na utorok sa v oblasti východného Nemecka prehĺbi samostatná tlaková níž, ktorá bude v chladnejšom vzduchu postupovať cez naše územie ďalej nad Rumunsko.

Synoptická situácia počas zajtrajšieho dňa, zdroj: CHMI
Synoptická situácia počas zajtrajšieho dňa, zdroj: CHMI

Tlaková níž prinesie už v skorých ranných hodinách dážď, ktorý sa bude spočiatku vyskytovať na západe Slovenska, postupne sa nové zrážky vytvoria aj na východe.

Počas ranných hodín by malo pršať už na celom území Slovenska. Na severe prejde dážď postupne od 400 metrov do sneženia, na ostatnom území to bude približne od 700 metrov.

Sneženie bude postupne husté a intenzívne. Približne od 9-tej hodiny začne intenzívne snežiť najmä na severe Slovenska. Snehu bude postupne pribúdať a do 16-tej hodiny by malo spadnúť od  10 do 20 centimetrov nového snehu.

Úhrn snehových zráźok do zajtra 16:00, zdroj: Meteologix
Úhrn snehových zráźok do zajtra 16:00, zdroj: Meteologix

Sneženie sa očakáva aj vo večerných hodinách, nebude už také plošné ako počas dňa. Snehové zrážky sa v severnom prúdení budú sústreďovať v severných okresoch na Kysuciach a Orave, kde očakávame do stredy obeda ďalších 10 až 15 centimetrov.

Celkový úhrn snehových zrážok
Celkový úhrn snehových zrážok do stredy rána

Po dlhšej dobe tak zavíta na Slovensko hustejšie sneženie, ktoré sa vyskytne aj mimo najvyšších horských polôh. Snehu je na našom území nedostatok.

Buďte informovaní o najdôležitejších správach a aktualitách. Prihláste sa TU na odber dôležitých noviniek.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Dážď
11 °C / 5 °C
Dana
Zajtra
Prehánky
13 °C / -1 °C
Rudolf
Štvrtok
Prehánky
12 °C / -1 °C
Valér
Piatok
Prehánky
11 °C / -3 °C
Jela
Sobota
Občasný dážď
10 °C / -4 °C
Marcel
Nedeľa
Občasný dážď
11 °C / -4 °C
Ervín
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd