Zajtra udrie zima

Peter Minárik

Už o pár hodín sa na našom území začne výraznejšie ochladzovať. Nový rok k nám prinesie snehovú fujavicu, mrazy aj sneženie.

Veľmi nepriaznivé počasie nás čaká počas nasledujúcich dní. Nad naše územie totiž mieri arktický vzduch od severu, ktorý k nám prinesie sneženie, mrazy ale aj snehovú fujavicu so silným vetrom, ktorá vytrápi najmä sever nášho územia.

Už dnes začne počasie na našom území ovplyvňovať front, ktorý prinesie do nižších polôh dážď a od zhruba 400 m n.m. sneženie. V priebehu večera však bude hranica sneženia klesať. 

Počas zajtrajšieho dňa už čakajte sneženie na mnohých miestach, no na severe prejde sneženie do trvalejšieho charakteru. Prejavovať sa totiž bude náveterný efekt. Teploty súčasne poklesnú a v niektorých regiónoch ani počas dňa nevystúpia nad bod mrazu.

Vo štvrtok by už celodenný mráz mal prevládať na takmer celom našom území a na severe bude naďalej výrazne snežiť. Vo štvrtok by mal súčasne na našom území fúkať najsilnejší vietor, ktorý bude v severných regiónoch Slovenska vytvárať snehové jazyky a záveje. 

Nasledujúce dni tak prinesú nepriaznivé počasie. Vývoj v jednotlivých okresoch Slovenska si pozrite TU.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Polooblačno
13 °C / 0 °C
Marek
Zajtra
Skoro jasno
16 °C / -2 °C
Jaroslava
Sobota
Polooblačno
20 °C / 1 °C
Jaroslav
Nedeľa
Skoro jasno
23 °C / 4 °C
Jarmila
Pondelok
Jasno
25 °C / 7 °C
Lea
Utorok
Jasno
26 °C / 7 °C
Anastázia
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd