Západné Slovensko sužuje sneženie. Na cestách sú komplikácie

Peter Minárik

Na západnom Slovensku sneží, čo vytvára na cestách nebezpečné podmienky. V nasledujúcich hodinách sa sneženie presunie nad východné Slovensko a od západu sa začne otepľovať.

Počasie na Slovensku je opäť mimoriadne nepriaznivé. Obyvateľov západného Slovenska trápi sneženie, ktoré sa v nadchádzajúcich hodinách presunie smerom na východ.

Dnešné počasie je pod vplyvom teplého frontu, ktorý postupuje cez naše územie smerom na východ a práve tento teplý front k nám prináša zrážky.

Snežiť začalo na západe už v skorých ranných hodinách, pričom aktuálna výška novej snehovej pokrývky sa pohybuje od 1 do 5 cm.

Problémy spôsobuje sneženie aj v hlavnom meste Slovenska, kde sú v teréne desiatky sypačov.

Na úseku D4 Bratislava-juh - Bratislava-Ivanka pri Dunaji je na vozovke miestami čerstvý sneh hr. 1 cm. Pod snehom sú aj cesty I. II. a III. triedy najmä v severnej polovici západného Slovenska.

Najviac snehu napadlo v okolí Malých Karpát, kde sneh spôsobuje na cestách problémy. Napríklad za Modrou smerom do Budmeríc zapadol kamión. V oblasti sú totiž neupravené cesty.

Sneženie sa v nadchádzajúcich hodinách bude presúvať smerom na východ Slovenska a zrážky začnú medzičasom od západu ustávať.

Súčasne treba spomenúť to, že za teplým frontom sa nad naše územie bude natláčať teplá vzduchová hmota, ktorá v nadchádzajúcich dňoch prinesie na Slovensko výrazné oteplenie.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Skoro jasno, búrky
24 °C / 7 °C
Žigmund
Zajtra
Prehánky
26 °C / 9 °C
Galina
Sobota
Skoro jasno
27 °C / 10 °C
Florián
Nedeľa
Skoro jasno, búrky
25 °C / 5 °C
Lesana
Pondelok
Prehánky, búrky
23 °C / 5 °C
Hermína
Utorok
Oblačno
24 °C / 6 °C
Monika
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd