Záver pracovného týždňa prinesie teploty nad +20 °C, ale aj prehánky, dážď či búrky

Dominik Cenkner

Pred nami je záver ďalšieho pracovného týždňa, ale zároveň aj samotného mesiaca apríl. Ten bol v posledných dňoch pomerne chladný. Ako sa teda s nami rozlúči?

Za dnešné počasie môžeme vďačiť rozsiahlej oblasti nižšieho tlaku vzduchu, v ktorej sa bude nad strednou Európou vlniť studený front. Ten ovplyvnil dianie najmä počas noci, ale svojej moci sa úplne nevzdá ani počas dňa.

Piatok teda dopoludnia prinesie oblačné až zamračené počasie. Miestami sa vyskytnú prehánky, alebo dážď a vylúčené nie sú ani búrky.

Tie u nás úradovali už počas noci, najmä na západe územia. Počas dňa sa očakávajú najmä na strednom a východnom Slovensku.

Popoludní budú od západu zrážky ustávať. Rovnako sa tak bude diať aj v prípade oblačnosti.

Teploty a výhľad do ďalších dní

Oproti včerajšku sa mierne oteplí. Maximálna denná teplota sa bude pohybovať v rozmedzí od +17 °C do +22 °C.

Na severe územia bude o niečo chladnejšie. Teploty na Orave a pod Tatrami vystúpia do +15 °C.

Fúkať bude slabý vietor. Dopoludnia na juhozápade severozápadný, v Above a na Zemplíne južný až juhozápadný vietor do 6 m/s.

Prvý májový víkend prinesie celkom búrlivé počasie. Búrky môžu byť aj intenzívnejšie. Viac sa dozviete prostredníctvom našej predpovede.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Prehánky
12 °C / -3 °C
Jela
Zajtra
Občasný dážď
13 °C / -4 °C
Marcel
Nedeľa
Prehánky
13 °C / -4 °C
Ervín
Pondelok
Prehánky
13 °C / -3 °C
Slavomír
Utorok
Prehánky
12 °C / -3 °C
Vojtech
Streda
Občasný dážď
13 °C / -2 °C
Juraj
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd